понеділок, 02 травня 2022 07:27

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі погодили дві додаткові локації для евакуації: де можна сісти на автобус (ОНОВЛЕНО)

У Маріуполі погодили дві додаткові локації для евакуації: де можна сісти на автобус (ОНОВЛЕНО)
Евакуація з Маріуполя продовжується. Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda

Сьогодні погодили дві додаткові локації для евакуації цивільних з Маріуполя.

Це – селище Мангуш та Луначарське кільце біля Бердянська, повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На сьогодні призначили три евакуаційні рейси: графік поїздів

"Якщо у вас залишилися родичі або знайомі в Маріуполі, намагайтеся зв'язатися з ними та передати інформацію щодо можливої евакуації", - закликав Андрющенко.

Маріуполь від початку повномасштабного російського вторгнення піддається безперервним атакам РФ. За добу на місто окупанти скидають десятки бомб. Крім цього загарбники намагаються штурмувати завод "Азовсталь", у якому крім військових перебуває кілька сотень цивільних людей. Серед них - близько 20 маленьких дітей.

1 травня у Маріуполі розпочалася евакуація громадян з території комбінату "Азовсталь" за підтримки ООН та Червоного Хреста. Вона пройшла вдало. Так, у безпеці зараз понад 100 українців – зокрема діти, жінка та люди похилого віку.

Через годину після евакуації, окупанти знову почали обстрілювати Азовсталь.

ОНОВЛЕНО.

ООН та Червоний Хрест підтвердили, що у Мангуші та на Луначарському кільці людям можна буде сісти в автобуси, які виїдуть з Маріуполя. Про це повідомили в Маріупольській міській раді.

Також до евакуаційної колони можна буде приєднатися на власному транспорті (в кінець колони).

У Мангуші відбудеться посадка в автобуси. Фільтрація в Мангуші буде, але росіяни обіцяють провести швидко, повідомив Андрющенко.

"Бердянськ. Луначарське кільце. Буде посадка в автобуси. Власними автівками можна долучитись до колони. По часу посадок по пунктам маршруту - час залежить від проходження колони. Тому час посадки не призначено. Розуміємо, але треба буде чекати. Повідомляйте близьких і рідних. Чекаємо на всіх вдома", - пише в Telegram.

Сьогодні, другого травня, продовжиться евакуація з Маріуполя. Вона розпочалась о 7:00. Точка збору – ТРЦ "Порт Сіті".

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі погодили дві додаткові локації для евакуації: де можна сісти на автобус (ОНОВЛЕНО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі