понеділок, 10 квітня 2017 00:10

У ДНР приготувалися до референдуму

10 квітня 2014 року у ДНР почали підготовку до "референдуму" про незалежність республіки.

Тимчасовий уряд під керівництвом терориста Дениса Пушиліна почав формувати виборчі комісії. "Робота по підготовці референдуму йде повним ходом. Є контакти з іншими регіонами сходу України, є контакти з Росією", – сказав Пушилін в інтерв'ю проросійському виданню.

""Русскую весну" робили молоді люди без роботи, дому. Був у нас такий Паша Губарєв. Оббігав усі мітинги, які можна було. 10 днів на рік працював Дідом Морозом на дитячих ранках, а решту часу не знав, куди себе подіти. На референдум ходив, як на розвагу", - розповіла 52-річна Наталія Зоц, відповідальний редактор газети "Часопис Донеччини".

Автор: УНІАН
  Активного організатора референдуму Павла Губарєва у місті знали як божевільного та колишнього ДідаМороза
Активного організатора референдуму Павла Губарєва у місті знали як божевільного та колишнього ДідаМороза

До референдуму готувалися 5 тижнів. Головою Центральної виборчої комісії ДНР бойовики обрали Романа Лягіна (колишнього керівника виборчого штабу Віктора Януковича). У "офіційному" зверненні до донеччан заявив, що на підготовку референдуму було витрачено близько 2 тисяч доларів. Самі учасники референдуму пригадують, що бланки були надруковані на звичайному принтері, скриньки для голосування віджали у дільничних виборчих комісій, а майже половина дільниць у день референдуму 11 травня так і не відчинилася.

Автор: Dobropole.com.ua
  Агітаційна листівка закликає мешканців Донецька зробити "правильний" вибір
Агітаційна листівка закликає мешканців Донецька зробити "правильний" вибір

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За створення ДНР голосували бабусі з сітками цибулі й автомийники

Бойовики Денис Пушилін та Павло Губарєв провели кілька мітингів, на яких агітували донеччан прийти на референдум. Обіцяли все: від введеня російського миротворчого контингенту й захисту від "карателів" до матеріальної допомоги пенсіонерам та малозабезпеченим.

Дату проведення референдуму оголосили 7 квітня після зачитання меморандуму про проголошення Донецької народної республіки в захопленому приміщенні обласної адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «У ДНР приготувалися до референдуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі