четвер, 27 грудня 2018 15:57

Тристороння контактна група домовилась про перемир'я на Донбасі

Тристороння контактна група домовилась про перемир'я на Донбасі
Фото: з відкритих джерел

Безпекова підгрупа Тристоронньої контактної групи домовилась про введення режиму тиші на Донбасі з 29 грудня. Про це розповів Євген Марчук, представник України у ТКГ, в ефірі телеканалу "Прямий".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Останній рубіж у випадку війни" - військові розповіли, хто захистить українців

"Було обговорено пропозицію України, яку вносили ще на минулому засіданні про запровадження режиму тиші. Ми запропонували запровадити режим тиші, тобто безстрокове припинення вогню, починаючи з завтрашньої ночі, якщо точно, то з 00 годин 01 хвилини 29 грудня. Були й інші пропозиції, але якщо коротко, то нам вдалося сьогодні досягнути такої домовленості", - заявив він.

За його словами, цей режим тиші потрібно буде використати для відновлення інфраструктури. Він також зазначив, що російська сторона навіть пропонувала розпочати перемир'я раніше, однак в Україні підкреслили, що "для цього треба серйозно підготуватися".

Востаннє ТКГ домовлялась про перемир'я на Донбасі у вересні цьогоріч. Воно мало безстроково працювати від 29 серпня, однак було порушене першого ж дня.

Зараз ви читаєте новину «Тристороння контактна група домовилась про перемир'я на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі