понеділок, 16 грудня 2019 12:01

Терористи ДНР вимагають обговорення змін до Конституції України

Терористи ДНР вимагають обговорення змін до Конституції України
Бойовики планують на зустрічі у Мінську обговорити українське законодавство щодо Донбасу. Фото: facebook.com/pg/mva.gov.ua

Терористи ДНР вимагають, щоб зміни до Конституції України щодо особливого статусу Донбасу обговорювали з ними.

Так звана "влада Донецької народної республіки" запропонувала Україні обговорити поправки до Конституції з питання особливого статусу Донбасу, повідомляє ТСН.

Представниця ДНР в тристоронній контактній групі Наталія Ніконорова заявила, що Україна має узгоджувати зміни з терористами.

"Будь-які односторонні неузгоджені зміни до конституції [України] не можуть бути визнані виконанням комплексу заходів і є прямим і грубим порушенням домовленостей. Розраховуємо, що на найближчій зустрічі контактної групи в Мінську 18 грудня нам вдасться розпочати конструктивну діяльність за погодженням всіх правок в українське законодавство, що стосуються долі мільйонів жителів Донбасу", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог розповів, чим небезпечна ідея Зеленського щодо включення в переговори переселенців з Донбасу

Також Ніконорова додала, що не можуть бути "предметом торгу" зміни в українському законодавстві щодо особливого статусу: "Ми не визнаємо односторонньої децентралізації, яку намагається провести Київ, і наполегливо рекомендуємо припинити раз по раз підміняти положення комплексу заходів. Києву слід нарешті усвідомити, що особливий статус не є предметом для торгу - це важлива умова нашого подальшого мирного співіснування".

Верховна Рада продовжила ще на рік закон про особливий порядок місцевого самоврядування "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", ухвалений у 2014 році. "За" проголосували 320 народних депутатів.

У Кремлі заявили, що зміни в Мінські угоди, так званий "Мінськ-3", можуть бути внесені тільки за умови участі "експертів" з так званих ДНР і "ЛНР".

Зараз ви читаєте новину «Терористи ДНР вимагають обговорення змін до Конституції України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі