пʼятниця, 01 листопада 2019 21:55

Терорист Цемах заявив, що йому пропонували громадянство Нідерландів

Терорист Цемах заявив, що йому пропонували громадянство Нідерландів
Цемах дав інтерв'ю. Фото: 112

Підозрюваний у справі рейсу MH17 Володимир Цемах заявив, що Нідерланди пропонували йому громадянство і участь в програмі захисту свідків.

Він сказав про це в інтерв'ю гендиректору "РИА Новости Україна" Кирилу Вишинському, обвинуваченому Україною в державній зраді і сепаратизмі.

За його словами, під час перебування в Києві його кілька разів допитували російськомовні слідчі з Нідерландів та Австралії. Колишній бойовик повідомив, що вони запропонували йому захист у разі надання свідчень.

"Вони пропонували програму захисту свідків, пропонували громадянство і будиночок в Голландії", - стверджує Цемах.

Він каже, що відмовився від пропозиції через патріотизм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського розказали, як звільнення Цемаха вплине на відносини з Нідерландами

Також Цемах підтвердив, що під час операції з його затримання в Сніжному українських силовиків обстріляли з мінометів.

"З того боку справили мінометний обстріл. Сказали, будуть кидати п'ять хвилин. Мене почали везти в колясці, вони чомусь кинули шосту. Я говорю, напевно, відразу прикопайте", - заявив Цемах.

Слідчі змінили статус Володимира Цемаха у справі про катастрофу MH17 зі свідка на підозрюваного. Як зазначається, Спільна слідча група і нідерландський прокурор поширили лист, із якого випливає, що Цемах тепер розглядається як підозрюваний.

Зараз ви читаєте новину «Терорист Цемах заявив, що йому пропонували громадянство Нідерландів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі