четвер, 14 грудня 2017 10:42

Танки зламалися в бою: генерал заявив про серйозну проблему з бронетехнікою

Танки зламалися в бою: генерал заявив про серйозну проблему з бронетехнікою
Деякі модифікації т-64 показались неефективними в боях на Донбасі через слабкі двигуни / фото: Цензор.НЕТ

Найголовніша проблема Збройних Сил України полягає в тому, що вся техніка застаріла.

До того ж, деякі нові моделі виявляються невдалими, заявив екс-заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ з логістики, генерал-майор Юрій Толочний в інтерв'ю виданню "Оборонно-промисловий кур'єр".

Неефективними виявилися деякі модернізації старих танків Т-64.

"Деякі варіанти модернізації виявляються невдалими в реальному бою. Наприклад, танки Т-64БМ "Булат" через велику вагу і слабкий двигун виявилися неефективними. Вони були переведені в резерв і замінені лінійними Т-64. Необхідно створювати нові зразки. Але тут інші проблеми. БМ "Оплот", наприклад, в Збройних Силах є в єдиному екземплярі - у Харківському інституті танкових військ. Тому питання - у можливостях держави із закупівлі та промисловості по серійному виробництву нових машин", - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як випробовують новий БТР для українських військових

Державне підприємство "СпецТехноЕкспорт" отримав контракт від європейської державної компанії на постачання комплектуючих до танків T-72. Для якої саме країни постачатимуть комплекти, тримають у таємниці. Постачатимуть їх протягом 2017-2019 років.

Зараз ви читаєте новину «Танки зламалися в бою: генерал заявив про серйозну проблему з бронетехнікою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі