пʼятниця, 23 грудня 2016 00:06

Світлодарська дуга: українська сторона робила 119 запитів на припинення вогню

Світлодарська дуга: українська сторона робила 119 запитів на припинення вогню

За три дні загострення конфлікту на Світлодарській дузі українська сторона робила 119 запитів на припинення вогню. Про це розповів керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін Анатолій Петренко, повідомляє Громадське.

"Центр працює над заходами, які має запровадити повний режим припинення вогню з 00:00 24 числа. До роботи залучена СММ ОБСЄ", - сказав він.

На переконання Петренка, терміни для підготовки припинення вогню є цілком реалістичними. Для цього повинна бути політична воля.

За три дні боїв на Світлодарській дузі українська сторона СЦКК робила більше сотні запитів щодо перемир'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Світлодарській дузі 20 убитих

"На жаль, позитивного результату вдалось досягти лише у 20 випадках, що свідчить про небажання бойовиків дотримуватися Мінських домовленостей", - підкреслив Петренко.

Обстріли вдалося припинити після 16:00 22 грудня.

"За три доби по позиціях ЗСУ було випущено 232 снаряди калібром 122 мм і більше 1300 мін калібром 120 і 82 мм. Лише сьогодні відбулося масоване застосування крупнокаліберної артилерії по населених пунктах Миронівка і Луганське", - зазначив Петренко.

"ЗСУ утримують займані позиції, а зброя, заборонена Мінськими домовленостями, у відповідь не застосовується", - підкреслив керівник української сторони в СЦКК.

18 грудня терористи тричі намагалися змістити лінію фронту в районі Світлодарської дуги. Загалом наступ тривав понад 10 год. Наразі ситуація цьому районі залишається напруженою. Українська сторона зазнала важких втрат. За останні 5 місяців проведення АТО це найбільші втрати серед наших військовиких.
Зараз ви читаєте новину «Світлодарська дуга: українська сторона робила 119 запитів на припинення вогню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі