понеділок, 17 квітня 2023 12:33

Спецтема: Війна Росії проти України

"Шторм Z": окупанти використовують на фронті нові спецпідрозділи в'язнів

"Шторм Z": окупанти використовують на фронті нові спецпідрозділи в'язнів
З'явилися так звані "штурмові підрозділи Z", які укомплектовані людьми з кримінальним минулим. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація уже застосовує на окупованих територіях так звані "штурмові підрозділи Z".

Однак їхні "вояки" неохоче йдуть воювати, тож російське командування веде над цим роботу, заявив 17 квітня керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua. Ворог дещо знизив активність в атаках і якість його дещо падає.

"З'явилися так звані "штурмові підрозділи Z", які укомплектовані людьми з кримінальним минулим. Тепер зрозумілий конфлікт між засновником ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним і міністром оборони РФ Сергієм Шойгу. Останній фактично забрав можливість поповнювати ряди "вагнерівців" в'язнями. Натомість тепер збройні сили РФ формуються цими людьми з кримінальним минулим", ‒ сказав він.

Коментуючи взяття у полон 15 російських військових під Мар'їнкою на Донеччині, Дмитрашківський сказав, що це якраз були бійці зі штурмових підрозділів "Шторм Z".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ з новою силою атакувала українське місто: наслідки у фото

"Усі вони розповідають, що мають погане забезпечення і стару зброю. Натомість вони говорили, що дуже багато з цих підрозділів не дуже хочуть йти воювати. Саме тому зараз серед цих вояків ведеться робота, щоб вони йшли штурмувати позиції Збройних сил України", ‒ зазначив він.

Щоб підсилити знижену боєздатність військ РФ, ворожі командири формують з новообраних резервістів в ключових формуваннях на передовій спеціалізовані ротні підрозділи "Шторм Z" для ведення бойових дій у містах.

Роти "Шторм Z" призначені для ведення бойових дій у містах або у складних географічних районах з метою захоплення важливих і стратегічних об'єктів, таких як опорні пункти, командні пункти та вузли зв'язку. Особовий склад цих рот проходить 10-15 днів підвищення кваліфікації перед тим як їх кинуть на передову.

Їх створюють поза структурою звичайних армійських підрозділів й потім "комбінують" із уже існуючими полками та бригадами. Ці підрозділи, ймовірно, будуть розміщені уздовж лінії фронту Авдіївка – Донецьк.

Йдеться про нові загони, які планують задіяти у складі 8-ї загальновійськової армії (Південний військовий округ),1-го армійського корпусу (формувань так званої ДНР). Наразі незрозуміло, як ці підрозділи "Шторму Z" вписуються в російські командні структури на рівні батальйонів і вище.

Кожна рота складається зі 100 чоловік особового складу, розбитих на чотири штурмові загони захоплення (по 10 осіб), чотири загони вогневої підтримки (по 10 осіб), командний підрозділ роти з двох осіб, саперну групу з п'яти осіб, розвідку з восьми людей, групу медичної евакуації з трьох осіб та екіпаж БПЛА з двох осіб.

Зараз ви читаєте новину «"Шторм Z": окупанти використовують на фронті нові спецпідрозділи в'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі