понеділок, 05 листопада 2018 11:53

Став письменником: викрили "Вагнерівця" з Одеси, який воював на Донбасі

Став письменником: викрили "Вагнерівця" з Одеси, який воював на Донбасі
На Донбасі воював бойовик "Вагнера" з Одеси Олег Симуняк. Фото: СБУ

Одесит-найманець приватної російської військової компанії "Вагнера" ​​Олег Симуняк переховується в Росії.

Раніше чоловік воював у складі злочинних бандформувань на території окупованого Донбасу. Служба безпеки України встановила, що Симуняк причетний до підриву водопроводу в Луганську влітку 2014-го. Про це "Українським Новинам" сказав керівник апарату СБУ Ігор Гуськов.

Зараз Симуняк переховується у РФ під псевдонімом письменника Олега Валецького.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депортація донецького бойовика з Росії: повідомили нові деталі

"Олег Симуняк народився в Одесі, має російське і боснійське громадянство. 2004-го був затриманий за підозрою в підготовці вибухів на Олімпіаді в Афінах (Греція). 2014-го в складі ПВК "Вагнера" ​​воював в Україні, зокрема, причетний до підриву водопроводу біля Луганського аеропорту в червні 2014-го", - йдеться у повідомленні.

Громадянина України Максима Шадрова затримали у Нижньому Новгороді. Його готують до пересилання на батьківщину. В Україні Шадрова розшукують за сепаратизм. Воював на Донбасі на боці бойовиків. Був снайпером у незаконному збройному формуванні "Русь".

Зараз ви читаєте новину «Став письменником: викрили "Вагнерівця" з Одеси, який воював на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі