четвер, 05 жовтня 2017 12:06

Стало відомо, скільки вугілля вивезли з ОРДЛО в Польщу

 

За дев'ять місяців 2017-го в Польщу вивезли 93 тис. т нелегального антрациту з окупованого Донбасу.

Про це повідомляє Liga.net.

З початку поточного року в Польщу з Росії поставили майже 94 тис. т донецького антрациту, свідчать дані РЖД і Федеральної митної служби. Як зазначають, Польща - один із найбільших покупців палива, вивезеного з окупованих територій. 2015-го до цієї країни поставили близько 32 тис. т антрациту з Донбасу, 2016 року - 34 тис. т.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща пообіцяла вплинути на поставки вугілля з ОРДЛО

Аналіз даних російської залізниці та митних декларацій федеральної митниці свідчить, що за січень-вересень обсяг поставок до Польщі перевищив 93 тис. т. Це більш як 10% усього нелегально вивезенного вугілля з Донбасу за цей період.

"Левову частку вугілля поставляють російські компанії через залізничні станції Брест-Малашевіче (Білорусь - Польща). Незначні обсяги експортують на адресу польських контрагентів через порти в Ростовській області", - пише видання.

Українське вугілля з ЛНР постачають у Польщу. Спочатку антрацит "імпортують" у Росію. Там підробляють сертифікат про походження палива. А потім продають полякам.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки вугілля вивезли з ОРДЛО в Польщу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі