середа, 23 травня 2018 16:22

Стало відомо, скільки морпіхів загинули в АТО

Стало відомо, скільки морпіхів загинули в АТО
290 воїнів отримали поранення, 34 морських піхотинці віддали своє життя за Україну під час АТО. Фото: Військова панорама

290 морських піхотинців отримали поранення, а 34 загинули під час проведення АТО на Донбасі.

Такі цифри сьогодні озвучив президент України Петро Порошенко, передає Depo.ua.

"Наші морські піхотинці сміливо вступили у протистояння із агресором - вони тримали оборону на найскладніших ділянках. Найперше, що приходить на думку – їхня роль в обороні Маріуполя і всього півдня країни. Я пам'ятаю, скільки було вереску у соцмережах про те, що "морпіхи здадуть Маріуполь". Ви пройшли найважчі випробування і довели, що найкращі. Ви заслужили високу повагу не лише жителів Маріуполя і Миколаєва, а й усього українського народу. Ви з честю витримали випробування війною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загострення на Донбасі: за смерть українського воїна бойовики поплатилися чотирма

Ви тримали оборону на найскладніших ділянках, там, де інші відступали, виконували бойові завдання чітко і професійно. За таку звитягу 391 морський піхотинець відзначений високими державними нагородами. 290 воїнів отримали поранення, 34 морських піхотинці віддали своє життя за Україну", - сказав президент.

23 травня відзначають 100-річчя створення української Морської піхоти. Цього дня 1918-го розпочалося формування першої регулярної частини - бригади Морської піхоти Української держави.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки морпіхів загинули в АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі