середа, 04 липня 2018 13:46

Стало відомо, чому Росія закриває Азовське море для українців

Стало відомо, чому Росія закриває Азовське море для українців
Росії вкрай необхідно одноосібно користуватися Азовським морем. Тому й розпочали блокаду. Фото з відкритих джерел

Росія хоче змусити Україну розірвати "Договір про дружбу" та загнати її в транспортний "зашморг".

Таку думку висловив політолог, директор Агентства розвитку Приазов'я Костянтин Батозський, передають "Крим.Реалії".

"Хочуть створити в акваторії Азовського моря ситуацію, яка змусить Україну поставити питання про перегляд чинного великого договору про дружбу з Росією. Якщо Україна в односторонньому порядку вийде з договору, то Росія розглядатиме це як відмову від визнання кордонів. Тобто як відмову від боротьби як за Крим, так і за окуповані території. У цьому випадку Москва виходитиме з того, що до нового державного кордону повинен входити Крим. А оскільки Україна ніколи на це не погодиться, Росія буде і далі вважати Азовське море внутрішніми водами. Що дозволить їй виправдовувати безконтрольне нарощування сил на Азові міркуваннями безпеки і невизначеності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Навіть під водою": дізналися, як окупанти охороняють Керченський міст

Друга мета Росії - створення навколо українського Приазов'я "логістичної зашморгу" шляхом умисного, на межі закону, обмеження свободи судноплавства. Таким чином він завдає прямих збитків маріупольським металургійним комбінатам, адже нарощувати їм логістику через існуючу залізничну мережу на сьогоднішній день неможливо", - сказав Батозський.

У ніч з 2 на 3 липня на південь від Бердянська прикордонний корабель РФ затримав два вантажних судна.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, чому Росія закриває Азовське море для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі