понеділок, 05 березня 2018 12:49

Стало відомо, через який компромат Плотницький знищував соратників ЛНР

Стало відомо, через який компромат Плотницький знищував соратників ЛНР
Плотницький знищував конкурентів і соратників через компромат на нього. Фото: Без Табу

Екс-ватажок терористичного формування ЛНР Ігор Плотницький є основним підозрюваним у вбивстві свого попередника Валерія Болотова.

Про це розповіли джерела, близькі до нинішнього керівництва бойовиків, передає "Апостроф".

"Ми всі прекрасно пам'ятаємо, як Плотницький розправлявся зі своїми конкурентами. Якщо не говорити про місцевих, таких як Олексій Мозговий, Олександр Бєднов, Павло Дрьомов (усіх названих ватажків бойовиків вбили 2015 року, і у зв'язку з кожним випадком одним з ймовірних замовників називався Плотницький), то можна згадати хоча б, чим закінчилися заяви [першого ватажка ЛНР] Валерія Болотова про бажання повернути владу. Той спочив з миром буквально за місяць після того, як оприлюднив ці наміри. Болотов помер в Росії на початку 2017-го. Одна з головних версій його смерті – отруєння. До речі, сьогодні головним підозрюваним у його вбивстві є Плотницький. Достеменно відомо, що, аби повернути владу в ЛНР, Болотов був готовий злити серйозний компромат на свого наступника, але трохи не встиг. Або все таки встиг? І це в підсумку стало серйозним важелем впливу на Плотницького?" – розповіло джерело.

У компроматі йшлося про "продаж" Плотницьким позицій бойовиків в Лисичанську, Сєвєродонецьку, околицях Первомайська і Станиці Луганській українським силовикам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Списки готові, табори побудовані" - у Росії почалась паніка через згортання ЛДНР

"З огляду на той факт, що Болотов не зможе пред'явити докази, шанси Плотницького на повернення реальні, але мізерні", - зазначається.

Крім того, співрозмовник впевнений, що ватажок бойовиків після втечі став "політичним трупом". Однак замість нього до "влади" можуть прийти його люди, що вони і роблять зараз.

Екс-ватажок терористичного формування ЛНР Ігор Плотницкий знаходиться в Москві, але не має повної свободи пересування. Зазначається, що йому нічого не загрожує, бо він перебуває під так званим заступництвом свого куратора (помічника президента Росії Владислава Суркова).

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, через який компромат Плотницький знищував соратників ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі