понеділок, 08 листопада 2021 08:23

США стежать: директор ЦРУ в Москві обговорив ескалацію на Донбасі

США стежать: директор ЦРУ в Москві обговорив ескалацію на Донбасі
США уважно стежать за нарощуванням російських військ поблизу кордону з Україною. Фото: REUTERS

Тема України обговорювалася під час недавнього візиту до Москви директора ЦРУ Вільяма Бернса.

Вона постійно звучить у ході контактів з американськими представниками, заявив заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков, передає Інтерфакс.

"Що стосується обговорення України під час недавнього перебування в Москві директора ЦРУ, то так, ця тема звучала. Але вона постійно звучить у ході контактів з американськими представниками, які відповідають за російський напрям, за ситуацію у так званій "великій Євразії", - сказав він.

Тим часом, за даними телеканалу CNN, метою візиту директора ЦРУ Вільяма Бернса до Москви було розібратися у намірах Росії щодо України та попередити про увагу, яку Вашингтон приділяє переміщенням російський віск поблизу українського кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦРУ не виключає військового вторгнення Росії в Україну

"Президент Джо Байден направив директора ЦРУ Вільяма Бернса до Москви, щоб попередити Кремль про те, що США уважно стежать за нарощуванням російських військ поблизу кордону з Україною, і спробувати визначити мотиви дій Росії", - йдеться у повідомленні телеканалу, який посилається на свої джерела.

У ньому стверджується, що "США дедалі більше стурбовані нерегулярним переміщенням російських військ і техніки поблизу північного кордону з Україною".

Бернс, який відвідав з офіційним візитом Москву 2-3 листопада, висловив побоювання США з приводу того, що Росія "близька до того", щоб використати експорт газу як важіль тиску. Тоді як Україна та інші європейські країни, за прогнозами, можуть узимку зіткнутися з енергетичною кризою.

Газета The Washington Post оприлюднила дані про нібито "відновлення пересувань російських військ біля українського кордону". У публікації йдеться, що останнім часом у соціальних мережах з'явилися відеоролики, які показують "російські військові потяги та автоколони, що перевозять велику кількість військової техніки, включно з танками та ракетами, на півдні та заході Росії".

1 листопада видання Politico опублікувало супутникові знімки, які це нібито підтвердили.

Українська розвідка заявила, що Росія не перекидала додаткових військ, а інформацію про це назвала "елементом психологічного тиску". Цю ж інформацію підтвердив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «США стежать: директор ЦРУ в Москві обговорив ескалацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі