пʼятниця, 17 серпня 2018 20:39

США передали Україні новітні радари

США передали Україні новітні радари
Україні передали два радари AN/TPQ-36. Фото: Public Domain

США передали українській армії ще дві станції контрбатарейної оборони AN/TPQ-36 для військових автомобілів "Хаммер".

Посол США в Україні Марі Йованович повідомила, що всього США передали Україні вже 11 таких станцій, повідомляє "Сегодня".

Ці радари дозволять ЗСУ запобігти жертв серед мирного населення від ворожих обстрілів.

"Очолювані Росією сили більше не зможуть безкарно завдавати ударів по мирному населенню і Збройних силах України. Радари AN/TPQ-36 дозволяють чітко визначити і надати необхідну інформацію для артилерійських підрозділів Збройних сил України для того, щоб вони вражали позиції і ворожі сили, уникаючи супутнього руйнування", – підкреслила Йованович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випробували українську високоточну крилату ракету (відео, фото)

Радари вже розгорнули на Донбасі для виявлення і реагування на вогонь противника.

США надають Україні цю допомогу, тому що віддані позиції допомагати Україні захищати її суверенітет і територіальну цілісність.

"І ми продовжуватимемо в подальшому співпрацювати зі Збройними силами України, щоб допомагати посилювати їхній військовий потенціал", - заявила Йованович.

Розповіли, яку техніку будуть комплектувати українськими Javelin. Сам комплекс унікальний тим, що може застосовуватися з будь-якого положення: з окопу, укриття, з чистого поля.

Зараз ви читаєте новину «США передали Україні новітні радари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі