вівторок, 26 липня 2022 10:27

Спецтема: Війна Росії проти України

"Середньовіччя оселилося в Маріуполі": Андрющенко показав наслідки "русского мира"

"Середньовіччя оселилося в Маріуполі": Андрющенко показав наслідки "русского мира"
Маріуполь - це Україна. Фото: facebook.com/mariupolrada.gov.ua

Ситуація у знищеному та заблокованому Росією Маріуполі на Донеччині нагадує Середньовіччя.

Більшість населення Лівобережного та околиць Кальміуського районів продовжують виживати "за межами всіх гуманітарних кордонів людяності". Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко в Telegram 26 липня.

"Багаття, ящики від зброї як дрова, повні двори сміття, гігієна з відра. Середньовіччя оселилося в Маріуполі разом з окупантами", – наголосив радник і оприлюднив на підтвердження відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Русский мир" у всій красі: пропагандисти РФ зняли цинічний ролик про життя українців у Сіверськодонецьку

Маріупольці змушені працювати за їжу без будь-яких виплат. Їхню роботу контролюють окупанти та колаборанти, стверджує Андрющенко. Також, за його інформацією, росіяни почали ремонтувати військову техніку на металургійному комбінаті їм. Ілліча.

"Поступово всі гіпотези та аналітичні висновки щодо майбутнього Маріуполя як військово-транспортної та ремонтної бази знаходять свої підтвердження", – іронічно прокоментував радник.

Гуманітарна ситуація в захопленому Маріуполі стрімко погіршується. Окрім кризи з питною водою, у місті проблеми з їжею набувають нових масштабів. Окупанти скоротили гуманітарну допомогу, тому люди вимушені стояти в тисячних чергах.

У Маріуполі залишаються приблизно 150–170 тис. людей. Мешканці п'ють воду з каналізації. У місті поширюється холера, грабують пенсіонерів.

Зараз ви читаєте новину «"Середньовіччя оселилося в Маріуполі": Андрющенко показав наслідки "русского мира"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі