середа, 24 червня 2020 16:23

Спрощення вступу до українських вузів жителям ОРДЛО — Рада зареєструвала законопроєкт

Спрощення вступу до українських вузів жителям ОРДЛО — Рада зареєструвала законопроєкт
Президентський законопроєкт про спрощення вступу до українських вишів жителям ОРДЛО зареєстрували в Раді. Фото: pixabay.com

Законопроєкт про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" - про особливості вступу до закладів вищої освіти осіб із тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, Донецької та Луганської областей, а також інших категорій осіб зареєстровано у Верховній Раді.

Законопроєкт №3734, ініційований президентом України Володимиром Зеленським, позначений як невідкладний.

Раніше очільник держави ініціював внесення змін до Закону "Про вищу освіту", що спрощують вступ до вузів України випускникам шкіл із тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський запропонував скасувати ЗНО для учнів з окупованих територій

"Зміни передбачатимуть, що діти з цих територій зможуть вступати до вишів України без зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) і мати можливість вступити в усі вузи України, а не за обмеженим окремим списком, як це відбувається зараз", — повідомила пресслужба президента.

Також випускники з тимчасово окупованих територій навчатимуться в українських вишах безкоштовно, через держзамовлення в межах квот.

Наразі такі норми діють тільки для випускників з анексованого Криму та Севастополя.

З ініціативи президента діти з окупованого Донбасу та Криму матимуть змогу вступати до всіх вишів України, а не за обмеженим списком, як раніше, і зможуть навчатися безкоштовно у рамках квот, встановлених Міністерством освіти (20% від держзамовлення для кожного вишу).

ЗНО в Україні здаватимуть понад 1,5 тис. абітурієнтів з окупованих районів Донецької та Луганської областей й анексованого Криму.

Зараз ви читаєте новину «Спрощення вступу до українських вузів жителям ОРДЛО — Рада зареєструвала законопроєкт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі