вівторок, 28 листопада 2017 08:50

Сміливість щось робити з'являється, коли вже нічого втрачати - історія біженки з Сирії та Донецька

Сміливість щось робити з'являється, коли вже нічого втрачати - історія біженки з Сирії та Донецька
Зараз вона проводить курси англійської у власній школі. Фото: кадр з відео.

Біженка із Сирії, а потім з Донецька, розповіла американському блогеру в Україні Пітеру Сантенелло, як вона опинилася в Києві.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Іл'яна вважає себе наполовину сирійкою, наполовину українкою. Вона народилася в Макіївці, а коли їй було 3 роки, її родина переїхала до Сирії.

"Мій батько був військовим, тому ми часто переїжджали. Тоді я опинилася в Дамаску — це моє найулюбленіше місто в Сирії. У мене була чудова робота, багато друзів. Я була там щаслива," - говорить Іл'яна.

Коли в Сирії почалася війна, Іл'яна змушена була знову переїжджати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через авіаудар росіян по Сирії загинуло 60 людей

"Коли я від'їжджала з Дамаска, я зрозуміла, наскільки це прекрасне місто і наскільки я його люблю. І це знову сталося в Донецьку. Я сказала собі: "Я так люблю Донецьк. Це місто, де я хочу жити". І наступне, що відбувається — ти опиняєшся в потязі з кількома речами, які ти встигла зібрати, і переїжджаєш до Києва," - продовжує Іл'яна.

Коли вона переїхала до Києва, то влаштувалася працювала вчителем англійської мови. Потім школу, де вона працювала, збиралися закривати, тому вона залишилася без роботи.

"У тебе з'являється сміливість щось робити тільки тоді, коли тобі немає чого втрачати. Я довго думала і наважилася відкрити власну школу англійської мови," - говорить киянка.

За словами Іл'яни, якби вона не переїхала з Сирії в Донецьк, а звідти в Київ, то не наважилася б створити свій бізнес.

Зараз вона проводить курси англійської у власній школі. За її словами, у Києві вона відчуває себе, як удома. Навіть більше, ніж у Дамаску.

Зараз ви читаєте новину «Сміливість щось робити з'являється, коли вже нічого втрачати - історія біженки з Сирії та Донецька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі