пʼятниця, 06 травня 2022 13:24

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ситуація важка, але контрольована", - Гайдай розказав, що відбувається на Луганщині

"Ситуація важка, але контрольована", - Гайдай розказав, що відбувається на Луганщині
Окупанти обстрілюють Луганщину. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Російські окупанти продовжують обстрілювати Луганщину.

Ситуація в області важка, але контрольована. Найбільш гарячі точки - Воєводівка та Попасна. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

Гадай зазначив, що Попасну окупанти захопили не повністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти гатять по Запоріжжю з авіації та артилерії

"Вже отримали від наших партнерів ємності для води різної вмісткості, деякі встановлять у населених пунктах стаціонарно. Лікарні забезпечені автівками, паливом, постійно поповнюються ліками. Лікарі, комунальники та волонтери мають всі необхідні засоби індивідуальної безпеки", - каже.

Додає, що два автомобілі для допомоги населенню отримали лисичанські волонтери, додатково про запас є ще два евакуаційних автобуси.

"Дизельним паливом область забезпечена. Світла не має в багатьох громадах. Щоб хоча б зарядити мобільний телефон - звертайтеся до ВЦА, кожна має генератори. Про потреби - повідомляйте владі на місцях. Працюємо над відновленням мобільного зв'язку", - підкреслив Гайдай.

На Луганщині тривають запеклі бої. Найзапекліші сутички розпочалися у селі Воєводівка, яке розташоване між Рубіжним та Сіверськодонецьком на північ від останнього. Контроль над селищем між сторонами постійно змінюється. Останню атаку українські воїни відбили, і наразі продовжують утримувати позиції.

Зараз ви читаєте новину «"Ситуація важка, але контрольована", - Гайдай розказав, що відбувається на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі