середа, 27 березня 2019 11:18

Сергій Наєв розповів про найголовніші досягнення за рік

Сергій Наєв розповів про найголовніші досягнення за рік
Командувач ООС Сергій Наєв розповів про головні досягнення за рік. Фото: Comments.UA

За рік проведення Операції об'єднаних сил змінилася ситуація на Донбасі.

Командувач ООС Сергій Наєв розповів яким чином повернули частину захоплених територій та відновили зруйновану інфраструктуру, повідомляє Голос України.

"Операція об'єднаних сил, яка прийшла на зміну Антитерористичній операції, є суто військовою й має широкий спектр завдань: починаючи від стримування агресора, забезпечення безпечних умов відновлення інфраструктури населених пунктів і закінчуючи сприянням культурному відродженню регіону та донесенням до людей об'єктивної та правдивої інформації", - сказав командувач.

Головними досягненнями ООС він назвав повернення територій, поділ регіону на зони безпеки та оптимізацію роботи всіх силових структур.

"Чітка вертикаль дає можливість якомога ефективніше здійснювати управління військами та вирішувати цілий комплекс різноманітних завдань. Ну і, звичайно, це прогрес у справі відновлення зруйнованої внаслідок бойових дій інфраструктури у Донецькій та Луганській областях, проведення та забезпечення ремонтно-відновлювальних робіт на різних об'єктах критичної інфраструктури регіону", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бо це Україна: ремонтують єдиний міст, який веде до окупованої Луганщини

Він додав, що з початку ООС інфраструктуру відновлюють волонтери різних благодійних організацій, військові та медики. Вони надають першу допомогу, ремонтують пошкоджені будівлі та допомагають людям, в яких обстрілами знищили майно.

За словами Наєва за 5 років війни настрої мирного населення Донбасу значно змінилися.

"Настрої різні. Багато громадян України, які мешкають у населених пунктах, наближених до першої лінії оборони, підтримують військових як своїх справжніх захисників, а також представників військово-цивільних адміністрацій як єдиних повноважних органів місцевого самоврядування", - додав Наєв.

Він каже, що всі люди, які проживають на цих територіях є українцями. Вважає, що усунення російської пропаганди з інформаційного середовища змінить ситуацію в цілому.

"Це — регіон непростий, на свідомість мешканців якого десятиліттями здійснювався потужний інформаційний вплив з боку російської пропагандистської машини, яка, в свою чергу, робила все, аби налаштувати українців проти України, не гребуючи при цьому нічим", - підсумував він.

Керівництво терористів окупованого Луганська та російський уряд відмовили Україні в ремонті мосту у Станиці Луганський.

Про це заявив член тристоронньої контактної групи Євген Марчук, інформує Прямий.

"Україна заявила, що сама може відновити міст. Росія виступила проти цієї ідеї, щоб у випадку атаки могли пройти танки по мосту. Росія затягує це питання протягом декількох років. Україна готова приступити до практичного будівництва цього мосту", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Наєв розповів про найголовніші досягнення за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі