понеділок, 25 березня 2019 16:10

Бо це Україна: ремонтують єдиний міст, який веде до окупованої Луганщини

Бо це Україна: ремонтують єдиний міст, який веде до окупованої Луганщини
Українці ремонтують розвалений росіянами міст. Фото: Соцмережі

Українська сторона в тристоронній контактній групі заявила, що в односторонньому порядку відремонтує міст, який зруйнували росіяни.

До нього виїхало 26 українських будівельників і 13 одиниць будівельної техніки, звітує перший заступник голови ВРУ Ірина Геращенко у своєму Facebook.

Міст у станиці Луганський бойовики знищили на початку війни у 2014 році. На його руїнах встановили блокпост.

"Щороку під час переходу цими руїнами гинуть люди, старенькі ламають руки та ноги. Всі ці роки Україна заявляла про готовність негайної реконструкції. І разом з МКЧХ, які пропонували участь в ремонті об'єкту, й самостійно. Всі ці роки РФ разом з бойовиками блокувала ремонт мосту. Зараз ситуація просто катастрофічна. Разом зі снігом зійшли всі ті дощечки, залишки сходів , парапети, які бойовики називали "мостом", й це реально пекельна дорога, яку щодня змушені долати тисячі українців", - сказала Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не Кримський, тому і не треба: росіяни не збираються ремонтувати міст

Вона додала, що для того, аби убезпечити людям прохід до підконтрольних територій українська сторона направила дипломатичну ноту країнам-учасницям Нормандського формату. Вимагала забеспечення дотримання режиму тиші до кінця проведення ремонтних робіт.

Збиті російські безпілотники "Орлан-10" та "Елерон-3СВ" принесли на зустріч народних депутатів з представником України на Мінських перемовинах Євгеном Марчуком.

Їх збили поблизу Новолуганського, що в Донецькій області, пише віце-спікер Ірина Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «Бо це Україна: ремонтують єдиний міст, який веде до окупованої Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі