середа, 23 травня 2018 11:50

"Ще трохи - і вони б йому честь віддали" - як брали у полон терористів

"Ще трохи - і вони б йому честь віддали" - як брали у полон терористів
Бійці ЗСУ розповіли, як брали у полон терористів ДНР. Фото : Укрінформ

Бойовики ДНР, яких 20 травня захопили в полон бійці ЗСУ, пиячили на позиціях.

Подробиці операції розповіла у Facebook журналістка Валерія Бурлакова.

"Поспілкувалася майже з усіма учасниками події. Ржач, насправді.

Ми залягли біля їхньої позиції, метрах у 7. Довго слухали, як вони розмовляють між собою, чекали, щоб вони доповіли по рації про те, що у них все спокійно. Але так і не дочекалися. Вони помітили одного з нас… Треба віддати належне старшому нашої групи. Завдяки його реакції вони одразу дуже розгубилися. Він увімкнув ліхтарик. Світить їм в обличчя і кричить: "Ви що, бл*дь?! Бухаєте тут, на зв'язок не виходите!.." Ще трохи – і вони б йому честь віддали".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загострення на Донбасі: за смерть українського воїна бойовики поплатилися чотирма

"Полонених ми взяли на їх позиції, - розповів Микола "Бугай" Шафалюк, командир взводу в 46 батальйоні "Україна-Донбас", - Проводячи розвідку, ми вийшли на їх спостережний пункт... точніше, виповзли на пузі, як у Другу світову. Чесно кажучи, думали, що їх на цій позиції менше - може, людини два-три. Їх виявилося четверо... Але все одно вдалося відпрацювати по-тихому. Коли ми дісталися до ворожої позиції - сепари зовсім не очікували побачити нас. Тому в результаті на нашого стрибнув тільки один з них, його і застрелили... Решта здалися, ми їх спокійно зв'язали, обшукали, і без бою, тихенько, вивели на наші позиції".

22 травня розвідники диверсійної групи 46-го окремого штурмового батальйону "Донбас" розповіли, як знищили терориста та ще трьох захопили в полон.

Зараз ви читаєте новину «"Ще трохи - і вони б йому честь віддали" - як брали у полон терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі