пʼятниця, 19 жовтня 2018 12:04

СБУ викрила компанію, яка фінансувала окупантів

СБУ викрила компанію, яка фінансувала окупантів
СБУ викрила компанію, яка фінансувала терористів Фото: СБУ

Співробітники Служби безпеки України викрили діяльність компанії, що діяла з 2014-го на окупованій території Донецької області та фінансувала ДНР.

Підприємство з непідконтрольної території незаконно здійснювало експортно-імпортні операції з материнською структурою на підконтрольній Україні території на загальну суму понад $2 млн, повідомляє прес-служба СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики стягнули до ЛНР гаубиці та "Гради"

Для здійснення угод "бізнесмени" використовували власну фірму в Росії та надавали недостовірні відомості контролюючим органам України. Продукція вивозилася з ЛДНР до Росії через неконтрольовану ділянку кордону. Потім поставлялася до України під виглядом російських товарів.

Керівники фірми - бізнесмени, що володіють групою товариств на підконтрольній Україні території. Силовики вилучили документи, що підтверджують причетність менеджменту комерційних структур до фінансування терористів.

Окремим особам оголосили про підозру за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України - фінансування тероризму.

На окупованій Донеччині безпілотник ОБСЄ знову виявив транспортні засоби, які їхали ґрунтовою дорогою в напрямку кордону з Росією. А потім - на південний захід у напрямку від кордону, йдеться у звіті ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила компанію, яка фінансувала окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі