вівторок, 17 січня 2023 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни йдуть у наступ на двох напрямках – Генштаб

Росіяни йдуть у наступ на двох напрямках – Генштаб
Майже 11 місяців Сили оборони захищають Україну від повномасштабної збройно агресії РФ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На ранок 17 січня окупаційні війська Росії ведуть наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках на сході України.

Противник не полишає намірів захопити повністю Донецьку області. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні.

На Куп'янському, Лиманському та Новопавлівському напрямках ворог намагається покращити тактичне положення. На Запорізькому й Херсонському продовжує обороняться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ планує перехопити ініціативу в війні – ISW

"На тимчасово зайнятих населених пунктах Заводівка, Горностаївка та Каїри Херсонської області, окупанти зупинили трансляцію усіх українських телеканалів. Транслюється тільки російське телебачення", – додали в Генштабі.

Російські окупанти підтвердили дані української розвідки про те, що готують наступ у Запорізькій області. Бої на цьому напрямку можуть відновитися навесні, заявив гауляйтер Євген Балицький.

Президент Росії Володимир Путін поручив новому командувачу окупаційними військами в Україні Валерію Герасимову захопити Донбас до березня. Путін не звертає уваги на те, що насправді відбувається на фронті, сказав речник Головного управління воєнної розвідки Андрій Юсов.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни йдуть у наступ на двох напрямках – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі