пʼятниця, 09 грудня 2022 09:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни тиснуть на Луганщині – обстріляли сім населених пунктів

Росіяни тиснуть на Луганщині – обстріляли сім населених пунктів
За минулу добу підрозділи Сил оборони знову відбили атаки російських окупантів поблизу Білогорівки. На Куп'янському напрямку противник обороняється. Фото: Українська правда

Сім населених пунктів Луганщини обстріляли росіяни 8 грудня. Окупанти продовжують заходи щодо примусової паспортизації. Ліки на окуповані території вони завозять лише для потреб бойовиків. Про це повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

За минулу добу підрозділи Сил оборони знову відбили атаки російських окупантів поблизу Білогорівки. На Куп'янському напрямку противник обороняється. Зафіксовано обстріли з танків та різнотипової артилерії по районах населених пунктів Новоселівське і Стельмахівка. На Лиманському напрямку противник здійснив артилерійські обстріли по районах Греківки, Макіївки, Площанки, Невського і Червонопопівки.

"Жителі окупованих територій обурені примусовим виписуванням з лікарень та відмовами у госпіталізації. Стала відома ще одна складова ситуації, що сталася, крім переоблаштування ліжкового фонду під потреби поранених бойовиків. У медзакладах закінчується запас ліків – окупаційна влада ігнорує це питання. Все, що завозиться з РФ, – спрямовується на потреби військових. Так само, як і персонал, який підвезли з регіонів Росії буцімто на допомогу. Займаються ці гастролери лише здоров'ям бойовиків. Місцеве населення залишається ні з чим", – наголошують в ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна може стати другим Ізраїлем. Перебуватимемо у стані перманентної війни" – Костянтин Ульянов

Продовжують росіяни й примусову паспортизацію.

"Зрозуміло, що перші на черзі – бюджетники та пенсіонери, яких просто погрожують залишити без грошей. Серед інших додатковий тиск здійснюється на медиків. Їх поставили перед вибором – отримати папірець або звільнитися. Аби відновити втрачені реєстраційні документи на авто, замінити реєстраційні знаки, посвідчення водія – теж треба пред'явити паспорт РФ. Коли він не потрібен? Під час примусової мобілізації. Бо тільки за учора підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили вісім пунктів управління, 11 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та два склади боєприпасів загарбників", – додають в ОВА.

Глава ОВА Сергій Гайдай прогнозує, що наприкінці зими Збройні сили України зможуть вийти на Луганщині на лінію розмежування 2014 року, а протягом 2023 року – звільнити всю область.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни тиснуть на Луганщині – обстріляли сім населених пунктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі