неділя, 03 березня 2024 15:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни залучають додаткові елементи для наступу: ISW про ситуацію в районі Авдіївки

Росіяни залучають додаткові елементи для наступу: ISW про ситуацію в районі Авдіївки
Російські війська нещодавно просунулися біля Авдіївки Донецької області. Фото: instagram.com/libkos

Російські війська нещодавно просунулися біля Авдіївки Донецької області.

Геолокаційні кадри за 1 і 2 березня показують просування окупантів у центральній і східній Орлівці та біля Тоненького. Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що російські мілітарні блогери стверджували, що окупаційні війська просунулися поблизу Степового, Новобахмутівки та Невельського. Втім, аналітики ISW не знайшли візуального підтвердження цих тверджень.

Позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки, Бердичів, Семенівки та Степового; на захід від міста - біля Тоненького; на південний захід - біля Водяного, Невельського та Первомайського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Авдіївку зайшли українські війська й захопили полонених

Американські фахівці зауважують, що російське військове командування залучає додаткові елементи до наступальних операцій на захід від Авдіївки.

"Це також свідчить про те, що російські війська мають намір продовжувати свої зусилля, щоб просунутися якомога далі, перш ніж українські війська створять оборону, яку важко пробити", - наголошують в ISW.

Крім того, український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що командування РФ ввело в бій на напрямку Ласточкине-Тоненьке з резерву частини 74-ї гвардійської мотострілецької бригади.

З його слів, ймовірно, окупанти найближчим часом перекине частини 348-го мотострілецького полку (90-та танкова дивізія 41-ї ОАА, ОМС) на Бердичівський або Новобахмутівський напрямок. Також нещодавно під Горлівкою (на північний схід від Авдіївки) зосередилися підрозділи 348-го мотострілецького полку після відпочинку та перебудови.

"Востаннє ISW спостерігала повідомлення про атаку елементів 90-ї танкової дивізії поблизу Авдіївки під час російського захоплення населеного пункту в середині лютого, але відтоді не спостерігала повідомлень про їх напад на захід чи північний захід від населеного пункту", - наголосили в ISW.

Україна має напрочуд слабко підготовлену лінію оборони на захід від Авдіївки, яку ЗСУ залишили 17 лютого.

Це дозволяє російським окупантам просуватися далі. Про це пише New York Times.

Видання інформує, що російські війська продовжують досягати невеликих, але стрімких успіхів за межами Авдіївки.

Журналісти, проаналізувавши супутникові знімки Planet Labs, стверджують, що українська лінія оборони на захід в Авдіївки містить досить рідкі й примітивні окопи.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни залучають додаткові елементи для наступу: ISW про ситуацію в районі Авдіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі