середа, 10 серпня 2022 08:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни втрачають довіру в окупованих містах – Гайдай
4

Наслідки російського вторгнення на Луганщині
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Наслідки російського вторгнення на Луганщині
Наслідки російського вторгнення на Луганщині
Наслідки російського вторгнення на Луганщині

Російські окупанти не мають обіцяних перемог на фронті.

Також втрачають довіру в тимчасово окупованих містах, де вони місяцями не можуть розпочати відновлення, заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram 10 серпня.

"Місцеве населення поступово зневірюється в цих чисельних обіцянках. Деякі люди ознайомилися з новинами на ворожих ресурсах щодо швидкої відбудови і спробували повернутися в рідні міста. Побули кілька днів, побачили, що виконуються тільки показові речі для телебачення, і вирішили евакуюватися вдруге. Довіра до окупаційної влади поступово втрачається", – написав Гайдай.

Як приклад. він навів ситуацію в Попасній. Починаючи із лютого, росіяни стирали з лиця землі місто. Згодом увійшли в нього. Однак відновлювати місто не беруться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Русский мир" у всій красі: пропагандисти РФ зняли цинічний ролик про життя українців у Сіверськодонецьку

"Окупанти обіцяли людям, що залишилися, відбудову улюбленими ними "комуністичними темпами". Декілька місяців лунали гучні обіцянки, допоки не прийняли рішення залишити все, як є. Тобто взагалі не відновлювати зруйнований населений пункт. За два місяці опалювальний сезон. Однак в жодному із захоплених міст за три-чотири місяці росіянами не зроблено нічого. І не буде, бо не встигнуть. Якщо навіть ще не розпочали", – додав Гайдай.

Наголосив, що не можуть росіяни похизуватися і обіцяними успіхами на фронті. Більше ніж місяць Збройні сили України не пускають ворога вглиб Донеччини.

"Безперечно, нашим бійцям непросто протистояти цілодобовим артилерійським обстрілам та чисельним штурмам, але вони надійно тримають оборону", – зауважив чиновник.

За його даними, 9 серпня воїни знешкодили декілька розвідувальних груп росіян. Не вдалися їм і штурмові дії одразу за трьома напрямками – українська армія змусила окупантів відійти.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

У псевдореспубліці ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області "до кінця серпня".

"Битва за Донбас" буде найзапеклішим та найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині та Луганщині відбувається переломний момент, повідомив нацгвардієць Віталій Марків. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, вважає він.

2 серпня розпочалася обов'язкова евакуація цивільних з неокупованої території Донеччини. Перший потяг з евакуйованими прибув вранці у Кропивницький на Кіровоградщині. Серед них – жінки, діти, літні люди, багато маломобільних.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни втрачають довіру в окупованих містах – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі