субота, 24 лютого 2024 20:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни тиснуть на Мар'їнському напрямку: Генштаб про ситуацію на фронті станом на 24 лютого

Росіяни тиснуть на Мар'їнському напрямку: Генштаб про ситуацію на фронті станом на 24 лютого
Протягом доби на фронті в Україні відбулось 69 бойових зіткнень. Фото: Генштаб

Протягом доби на фронті в Україні відбулось 69 бойових зіткнень.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу противника, підрозділами ракетних військ нанесено ураження по одній радіолокаційній станції противника. Про це ввечері 24 лютого повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас ворог протягом доби завдав сім ракетних та 54 авіаційних ударів, здійснив 77 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десятеро окупантів не змогли прорватись через позицію одного українського бійця: відео 18+

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районі Новомихайлівки Донецької області, де ворог, 23 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 11 атак ворога в районах населених пунктів Ласточкине, Сєверне, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Бахмутському напрямку, силами оборони відбито 11 атак противника в районах населених пунктів Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито одну атаку противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог, намагався прорвати оборону наших військ.

На Новопавлівському напрямку нашими воїнами відбито одну атаку противника в районі південніше Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку силами оборони відбито чотири атаки противника в районі Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено дві спроби штурму позицій наших військ.

На Куп'янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Росія за два роки війни проти України втратила таку кількість особового складу та військової техніки, яка була на початку вторгнення.

Країна-агресорка розгорнула приблизно 130 батальйонних тактичних груп для вторгнення в Україну. Це близько 1300 танків, понад 5000 бойових машин піхоти (БМП) і бронетранспортерів (БТР), а також щонайменше 100 000 особового складу. Про це повідомляє розвідка Великої Британії у Twitter (X).

Зараз ви читаєте новину «Росіяни тиснуть на Мар'їнському напрямку: Генштаб про ситуацію на фронті станом на 24 лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі