середа, 11 січня 2023 09:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни пішли з рейдами на окуповану Луганщину

Росіяни пішли з рейдами на окуповану Луганщину
Військових РФ, у яких добіг кінця строк служби, не пропускають на кордоні додому. Фото: pixabay.com

На Луганщині окупанти посилюють тиск на підприємців за користування гривнею, а останні цивільні лікарні області бойовики переобладнують під шпиталі.

Росіяни продовжують тиснути на підприємців, які й надалі користуються гривнею, повідомив 11 січня глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

"Із настанням 2023 року і, відповідно, запровадженням заборони на обіг національної валюти росіяни пішли з рейдами до місцевих підприємців. Погрожують конфіскацією майна та вилученням усієї валюти за користування гривнею. Водночас, на тіньовому ринку курс на обмін становить, у переважній більшості, один до одного. Крім того, за зняття гривні з картки окупанти стягують 15-20% комісії. Вони намагаються максимально її знецінити", – написав він у Telegram.

На захопленій ворогом території не залишилося жодного міста, де значну кількість місць у лікарнях не займають російські військові. А подекуди і всі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали, що відбувається під Бахмутом: карти боїв

"Черговою жертвою загарбників стала лікарня у Вознесенівці (колишньому Червонопартизанську). Більш того, окупанти, аби дискредитувати ЗСУ, можуть обстріляти одну з лікарень області, де ще є цивільне населення. Якщо військового РФ поставлять у цих шпиталях на ноги – одразу на фронт. Якщо звільнили зі служби – вибору теж не залишається. От чоловіки з Башкірїї жаліються, що їх затримали на кордоні і не пускають в Росію. До пункту пропуску їхали на таксі, у зворотному напрямку знайшли тільки трактор", – додав Гайдай.

В Україні триває 322-га доба російського широкомасштабного вторгнення. Учора підрозділи Збройних сил України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Гряниківка Харківської області, Стельмахівка на Луганщині, а також Спірне, Роздолівка, Веселе, Бахмут, Кліщіївка, Майорськ, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка і Пречистівка на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни пішли з рейдами на окуповану Луганщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі