четвер, 29 грудня 2022 07:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни наступають на двох напрямках: подробиці від Генштабу

Росіяни наступають на двох напрямках: подробиці від Генштабу
Українські воїни продовжують боронити країну від російських окупантів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупаційні війська Росії продовжують наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Ворог також намагається покращити тактичне положення на Лиманському напрямку. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 29 грудня.

"На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка залишається стабільною, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено", – додали у зведенні.

Детальніше про ситуацію на напрямках, за даними Генштаб

На Сіверському та Слобожанському артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Грем'ячка і Липівка Чернігівської області. Зноб-Трубчевськ, Чернацьке, Іскрисківщина, Будки і Запсілля Сумської області, а також Червона Зоря, Ветеринарне, Красне, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Стариця, Тернова, Новомлинськ та Дворічна на Харківщині.

На Куп'янському та Лиманському ворог обстріляв райони понад 20 населених пунктів. Серед них – Синьківка, Вільшана, Куп'янськ, Кислівка і Крохмальне Харківської області. Стельмахівка, Площанка, Червонопопівка і Діброва – Луганської, а також Ямполівка на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попереду теж непростий рік, але ми дійдемо до перемоги: Зеленський звернувся до українців

На Бахмутському противник атакував з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах понад 25 населених пунктів. Зокрема це – Спірне, Білогорівка, Соледар, Григорівка, Бахмутське, Часів Яр, Бахмут, Костянтинівка, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському під ворожий вогонь потрапили Бердичі, Авдіївка, Первомайське, Мар'їнка та Новомихайлівка на Донеччині.

На Новопавлівському було гучно біля Времівки, Великої Новосілки, Вугледара та Пречистівки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському обстріляли райони понад 25 населених пунктів. Серед них - Гуляйполе, Малинівка, Чарівне і Дорожнянка Запорізької області та Республіканець, Козацьке і Львове на Херсонщині. Знову від ворожих обстрілів постраждала цивільна інфраструктура Олешків та Херсона. Є постраждалі серед мирних громадян.

Українців закликали готуватися до можливої масованої ракетної атаки на свята. Є ознаки, що вказують на підготовку росіян до масштабного обстрілу України саме у святкові дні.

Наступний удар по Україні може бути комбіновано – з використанням ракет і дронів-камікадзе одночасно, повідомили в Оперативному командуванні "Південь".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни наступають на двох напрямках: подробиці від Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі