вівторок, 24 травня 2022 08:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни намагаються оточити Лисичанськ та Сіверськодонецьк - Гайдай
6

Російський ворог зосередив зусилля на проведенні наступальної операції для оточення Лисичанська та Сіверськодонецька в Луганській області.

Для цього використовує артилерію, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram 24 травня.

"За підтримки артилерії веде штурмові дії в напрямках Тошківки та Устинівки поблизу Лисичанська", - написав він.

Фото: t.me/luhanskaVTSA

Ворожі обстріли в області дуже потужні. Всі руйнування не завжди вдається порахувати вчасно. Важко дістатися до місць подій, зазначив Гайдай.

"Із дводенним запізненням ми отримали інформацію, що ворог знову розстріляв будівлю обласної спеціалізованої школи. Це інтернат для дітей у Гірському, який мав сучасні умови для їхнього навчання. "Русский мир" зробив все, щоб їх забрати. Також постійно надходять дані про зруйновані об'єкти житлового фонду в Попасній і Рубіжному", - додав він.

23 травня в Сіверськодонецьку знайшли чотирьох загиблих в одній багатоповерхівці. Трагедія сталася у старих районах міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Донбас: повідомили останні новини з передової

"Коли поліцейські першими приїхали на допомогу, вони знайшли тіла двох чоловіків та жінки без ознак життя. Ще одна жінка була важко поранена. Їй надали першу допомогу та госпіталізували. Померла вона на операційному столі. Всі четверо перебували в одній багатоповерхівці. Імовірно, постійно там і жили. Або по сусідству", - написав він.

Росіяни хаотично та майже безперервно обстрілюють Сіверськодонецьк. 23 травня вулиця, де знайшли загиблих, опинилася під дуже щільним обстрілом. Пошкоджено декілька будинків, наголосив Гайдай.

"Пошкоджено декілька будинків. Загалом по місту - щонайменше шість. Стільки ж у Лисичанську, де в одній із багатоповерхівок вдалося врятувати життя чоловікові. Ще чотири будинки зруйновані в Золотому та три - в Новодружеську", - додав голова ОВА.

Майже 12,5 тис. загарбників намагаються взяти Луганську область. Дуже важка ситуація у Гірській громаді, Золотому, Катеринівці. У Тошківці українські бійці вибили ворога. Вони закріпилися та тримають лінію оборони.

Сіверськодонецьк росіяни обстрілюють з усієї зброї, яку мають. Відкривають вогонь по всій території міста. Російські танки навіть під'їжджають до багатоповерхівок та стріляють прямим наведенням.

Окупантам зараз нічого не вдається. За три місяці російська армія не може пройти навіть невелику частину Луганщини. Область тримається.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни намагаються оточити Лисичанськ та Сіверськодонецьк - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі