пʼятниця, 03 вересня 2021 16:13

Росія відмовилася пускати до кордону ОБСЄ - на окуповану територію активно перекидає зброю

Росія відмовилася пускати до кордону ОБСЄ - на окуповану територію активно перекидає зброю
В районі Первомайська і селищі Калинове зафіксовано накопичення бронетехніки. Фото: pinterest.ru

Російська Федерація хоче приховано передислокувати в ОРДЛО важку бронетехніку. Це рішення припадає на початок російсько-білоруських навчань.

У ніч із 31 серпня на 1 вересня на території окупованих районів Луганської області пройшла колона важкої бронетехніки, про це Gazeta.ua розповів військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

"Частина колони пішла у стаханівському й первомайському напрямках. У районі села Калинове зафіксували накопичення важкої бронетехніки. Аналогічна ситуація в районі Первомайська. Там постійне базування важкої бронетехніки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики на Донбасі гатили з кулеметів і гранатометів

Офіційна заборона Російської Федерації щодо роботи місії ОБСЄ розповсюджується лише на два контрольні пункт в'їзду-виїзду на території ДНР.

"30 серпня бойовики ЛНР на суміжній території, де не діє розпорядження Російської Федерації про заборону роботи місії ОБСЄ, дістали наказ не допускати місію ОБСЄ до роботи поблизу контрольних пропускних пунктів "Довжанське" й "Ізварине". Хочуть блокувати всі чотири КПВВ", - говорить експерт.

В окупованому Луганську російську бронетехніку зафіксували в пров. Краснодонський і на базі колишньої фабрики "Лутри". Ця база критично близько розташована до пілотного пункту розведення поблизу Станиці Луганської.

"Зараз у районах селищ Золоте-4, Золоте-5 і Новотошківське зафіксували найбільшу кількість порушень режиму тиші", - додав Снєгирьов.

2 вересня Росія повідомила про відмову продовжити мандат місії спостерігачів ОБСЄ на російських пунктах пропуску "Гуково" й "Донецьк" на ділянці кордону з окупованими територіями України.

Зараз ви читаєте новину «Росія відмовилася пускати до кордону ОБСЄ - на окуповану територію активно перекидає зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі