понеділок, 31 липня 2023 08:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія спланувала стратегічну операцію "великий наступ"

Росія спланувала стратегічну операцію "великий наступ"
На Куп'янському напрямку Росія планує "великий наступ" цього літа. Фото: eastnews.ua

30 липня російські війська продовжили безуспішно наступати на лінії Сватове – Кремінна. Посилення активності РФ на цій лінії фронту є частиною підготовленої ворогом великої наступальної операції.

Для цієї стратегічної кампанії російські війська направили значну кількість погано навченого персоналу, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни з посиланням на речника Східного угруповання військ Збройних сил України Сергія Череватого.

"Російські війська досягли лише обмежених успіхів після посилення наступальної активності в цьому районі. В ISW не помітили візуального підтвердження нещодавніх російських заяв про значне просування вздовж лінії Сватове – Кремінна. Російські війська нещодавно посилили наступ у цьому напрямку, щоб скористатися перевагами оперативної зосередженості України на більш критичних ділянках фронту. Але навряд чи РФ досягне значного прогресу в цьому наступі", – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін маніпулює темою переговорів на тлі контрнаступу ЗСУ

Російські війська цього літа планують провести стратегічну операцію на Куп'янському напрямку і розцінюють її як "великий наступ", заявив Череватий. За його даними, для цієї операції російські війська направили в цей район значну кількість погано навченого персоналу:

"Російські сили спираються на наявні піхотні, російські повітряно-десантні (ВДВ) і "Барс" (російські бойові резерви) з'єднання та підрозділи, а також воєнізовані роти, такі як "Ветерани" і "Тигр", а також невизначені чеченські "Ахмат".

Збройні сили України ведуть контрнаступ одразу на кількох напрямках фронту. Поступово просуваються на Мелітопольскому та Бердянському напрямках. Росіяни тим часом намагаються перехопити ініціативу на лінії Сватове – Кремінна. Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Зараз ви читаєте новину «Росія спланувала стратегічну операцію "великий наступ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі