четвер, 20 червня 2019 14:58

Росія пробила чергове дно: зібрали 120 фейків про малайзійський Boeing

EUvsDisinfo зібрав та оприлюднив 120 фейків, якими Росія намагається уникнути відповідальності.

"Прокремлівська дезінформація, схоже, не має меж. У російській війні з правдою жодна тема не є табу. Але навіть у цьому випадку серед нескінченної павутини брехні та спотворень кампанія дезінформації, пов'язана зі збитим Росією рейсом MH17 Малайзійських авіаліній - злочином, який забрав 289 невинних життів, - виділяється своєю порочністю", - повідомляє "ЄС проти дезінформації".

Літак, який збили російські бойовики, розірвався в повітрі. Уламки та тіла загиблих падали на подвір'я місцевих жителів.

Автор: ТСН
  Схема збиття літака МН 17 з російської ЗРК Бук
Схема збиття літака МН 17 з російської ЗРК Бук

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волкер назвав Росію брехливою державою та закликав видати бойовиків

"Дезінформація варіюється від кричущих образ пам'яті про померлих - тверджень, що мертві тіла не виглядали "свіжими" і були завантажені на літак до його вильоту з Амстердама, - до дивовижних змов, на кшталт того, що MH17 був насправді бортом MH370, який загадковим чином зник у південній частині Тихого океану декількома місяцями раніше", - зазначає EUvsDisinfo.

Росія спочатку підтвердила збиття літака, але коли виявилося, що терористи збили пассажирський Boeing, почала звинувачувати Україну. Експерти стверджують, що дезінформація націлена на те, щоб оминути відповідальність за вбивство людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Росії вимагають видати терористів, що збили малазійський літак

"Коли це не спрацювало, перед обличчям серйозних доказів, ретельно зібраних міжнародними слідчими і незалежними журналістами, російська дезінформаційна машина звернулася до випробуваних наративів, посилаючись на русофобію (Росію демонізують, звинувачуючи в поваленні MH17), моральну перевагу (Росія не могла збити рейс MH17 через моральні вимоги своєї влади), релятивізація правди (малоймовірно, що правда про збиття MH17 буде незабаром знайдена) і зустрічні звинувачення (слідчі мовчали після нових російських претензій щодо MH17)", - кажуть аналітики.

Експерти наголосили, що російська влада після оприлюднення імен підозрюваних заявила, що докази є фейком. А імена підозрюваних – це випадкові дані із соцмереж. Про ракету, якою збили літак, Росія заявила, що вони виготовляються виключно в Україні.

17 липня 2014 -го близько 16:00 на висоті 10 тис. м над Донеччиною з радарів зник літак Boeing-777 "Малазійських авіаліній". Лайнер прямував із Амстердама до Куала-Лумпура.

На борту всі загинули. Це 298 людей - 283 пасажирів і 15 членів екіпажу. Літак вибухнув у повітрі. Його уламки й тіла пасажирів розкидало на відстані 15 км у селі Грабове неподалік Тореза на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Росія пробила чергове дно: зібрали 120 фейків про малайзійський Boeing». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі