вівторок, 25 січня 2022 18:34

Росія почала перекидати своїх десантників до кордону з Україною – ЗМІ

Росія почала перекидати своїх десантників до кордону з Україною – ЗМІ
Український військовий із укриття спостерігає за позиціями російських окупантів на Донбасі. Фото: Валерій Шмаков, Gazeta.ua

Розслідувачі з Conflict Intelligence Team (CIT) отримали перше підтверджене відео перекидання російських десантників до кордону з Україною.

Про це повідомили у Telegram CIT.

24 січня у TikTok опублікували чергове відео, зняте у Брянській області, з військовою технікою, яку перевозять залізницею.

"Бронетехніка на відео вкрита брезентом, проте дослідник Роберт Лі впізнав на ньому бойові машини десанту БМД-4М і бронетранспортери БТР-МДМ, що десантуються. Усього склад везе 31 БМД-4М та 8 БТР-МДМ, що відповідає одному батальйону.

Це перше підтверджене відео перекидання десантників ближче до кордону з Україною", - ідеться в повідомленні.

Окрім того, до складу поїзда входять п'ять пасажирських вагонів, які дозволяють перевозити понад 250 осіб. Також CIT нарахувала на платформах вісім вантажівок КАМАЗ-43501, характерних для десантних військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це шлях у прірву" - голова Верховної Ради звернувся до РФ

Вагон слідував з Іванівської області, де дислокований гвардійський парашутно-десантний полк 98-ї повітряно-десантної дивізії, яка брала участь у введенні військ ОДКБ у Казахстан.

Зазначається, що у будь-якому масштабному вторгненні десантники відіграють вирішальну роль: або у десантній операції з метою захоплення стратегічних об'єктів у тилу, або як ударна піхота.

Саме так застосовували десантні частини у "гарячій фазі" війни на Сході України, додали розслідувачі.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Росія готує "блискавичний напад на Київ".

Росія може атакувати з кількох напрямків і захопити вісім ключових регіонів на сході країни, включно з містами Дніпро, Одеса та Харків, заявив командувач операції Об'єднаних сил Олександр Павлюк. За його словами, РФ спробує напасти вже 20 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Росія почала перекидати своїх десантників до кордону з Україною – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі