середа, 30 жовтня 2019 22:20

Росія перекине на Донбас нові сили

Росія перекине на Донбас нові сили
Перекидають нових окупантів. Фото: "Криминал"

Командування ЗС РФ перекидає на Донбас підрозділи спецпризначення та угруповання козаків.

"Через неконтрольовані Україною ділянки російсько-українського кордону здійснюється приховане переміщення на тимчасово окуповані території підрозділів спеціального призначення й так званих "казачих формувань" для ротації та посилення окупаційних військ", - заявив заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лосовський на Форумі зі співробітництва у галузі безпеки ОБСЄ у Відні, передає Укрінформ.

Командування ЗС РФ здійснює ці заходи під прикриттям комплексної перевірки з'єднань і частин 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ, яка була розпочата 21 жовтня.

"Особлива увага під час перевірки приділяється визначенню можливостей підрозділів по тривозі вийти у райони зосередження з подальшим висуванням на передові позиції. Контрольні заняття з вогневої підготовки та водіння бойових машин проводяться під безпосереднім керівництвом офіцерів з Південного військового округу ЗС РФ", - зазначив Лосовський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали ліквідованого на Донбасі терориста

Російські окупаційні війська продовжують утримувати танки і самохідну артилерію біля лінії зіткнення, маскуючи її від спостерігачів СММ ОБСЄ.

"Командування російських окупаційних військ продовжує використовувати тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях як навчальний полігон для відпрацювання тактики дій в умовах інтенсивного застосування безпілотних літальних апаратів,зокрема щодо маскування та прихованого переміщення бронетехніки. Окупанти продовжують приховано утримувати танки, самохідні артилерійські установки та інше важке озброєння. При цьому, аби не допустити виявлення замаскованих об'єктів, здійснюють постійне спостереження місцевості з використанням власних БПЛА", - поінформував Лосовський.

На окупованій території Донецької області 2 машини з бойовиками ДНР підірвалися на мінах. Про це з посиланням на Telegram-канал офіцера Збройних сил України (ЗСУ) Анатолія "Штірліца" Штефана повідомляє Апостроф.

Зараз ви читаєте новину «Росія перекине на Донбас нові сили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі