пʼятниця, 18 травня 2018 18:29

Росія може почати операцію в Азовському морі - розповіли деталі

Росія може почати операцію в Азовському морі - розповіли деталі
Росія посилює свою військову присутність в Азовському морі - планують встановити свою диктатуру. Фото: "Інформаційний спротив"

Росія посилює свою військову присутність в Азовському морі та планує захопити усю акваторію.

Таку думку висловив військовий експерт Костянтин Машовець.

"Після закінчення будівництва Керченського транспортного переходу агресор цілком може (і напевно захоче, тому що передумов до цього досить) перетворити Азовське у свого внутрішнє море. До того ж він може спробувати це зробити чисто воєнним шляхом, реалізувавши такий собі "азовський варіант бліцкригу". Тут росіяни мають військово-морську перевагу, що реалізується у вигляді панування практично у всій акваторії Азовського моря, підкріплене значними угрупованнями наземного та повітряного компонентів збройних сил, вже розгорнутих Кремлем в регіоні.

Виходячи з теорії і практики "радянського військового мистецтва", яке досі є фундаментальною основою оперативного планування бойового застосування військ у російських військових штабах різного рівня, швидше за все, буде обрана звична і обкатана "комплексна" операція, що включає в себе здійснення десантування (в морському варіанті або, що більшйімовірно, у варіанті комбінованого повітряно-морського десанту).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озвучили прямі збитки від будівництва Керченського мосту

Сьогодні корабельне (я маю на увазі ВМФ) угруповання "запоребрікових" на Азові перебуває в стані перманентного розширення (практично за рахунок трьох складових: ЧФ, Каспійської флотилії і фрагментарно БФ). У перспективі саме воно повинне стати основою морської могутності "вато-бійців" у Азовському морі і бути здатне вирішувати максимально широкий спектр бойових завдань.

Однак вже стало відомо, що цим все не обмежується. Командування російського ВМФ, використовуючи необхідність "забезпечення безпеки судноплавства в акваторії Азовського моря" як привід для мілітаризації Азова, вже відпрацьовує розгортання в північно-східній частині його акваторії постійного оперативного з'єднання військово-морського флоту (це як "посилення" до вже розгорнутих морських "чекістів"). Звичайно, тільки в "мирних цілях"", - вважає експерт.

Тим часом у Росії Слідчий комітет порушив кримінальну справу проти журналіста Washington Examiner Тома Рогана, який написав про Керченський міст, зокрема про те, що його слід підірвати.

Зараз ви читаєте новину «Росія може почати операцію в Азовському морі - розповіли деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі