пʼятниця, 22 травня 2020 11:26

Росія концентрує важке озброєння на Донбасі

Росія концентрує важке озброєння на Донбасі
Російські окупанти нарощують військову присутність на Донбасі. Фото: Facebook/Росія

Спостерігачі ОБСЄ на полігоні поблизу населеного пункту Новоселівка на Донеччині (непідконтрольна Україні територія) зафіксували скупчення важкого озброєння РФ.

За даними звіту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 20 травня, це 5 танків Т-72 та три 122 мм самохідні гаубиці 2С1 "Гвоздикаˮ.

Також неподалік житлових будинків у селищі Комісарівка Луганської області було помічено 6 гаубиць 2С1 "Гвоздикаˮ.

Окрім цього, на непідконтрольних урядові України територіях на ділянці розведення в районі Золотого виявлено 20 протитанкових мін ТМ-62, оцінених як частина більшого мінного поля із близько 500 протитанкових мін збройних формувань РФ. Також у районі населеного пункту Петрівське виявлено 76 протитанкових мін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти відправляють кримчан воювати на Донбас

Це чергові докази того, що російські окупанти, порушуючи лінії відведення важкого озброєння, свідомо розміщують озброєння та військову техніку у житлових кварталах тим самим наражаючи на небезпеку мирних мешканців.

Разом з тим, окупаційні війська систематично перешкоджають діяльності СММ ОБСЄ. З початку року зафіксовано понад 430 подібних випадків.

Раніше безпілотник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ виявив на окупованій Луганщині 29 одиниць важкого озброєння РФ, серед яких РСЗВ "Град".

Зараз ви читаєте новину «Росія концентрує важке озброєння на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі