вівторок, 28 лютого 2017 08:21

Російські "гумконвої" зайшли в Україну

Російські "гумконвої" зайшли в Україну
Фото: zn.ua

Через російські пункти пропуску "Донецьк" та "Матвіїв Курган" на Донбас заїхали дві колони "гуманітарної допомоги" у складі 25 автомобілів.

Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян у коментарі "112 Україна".

"Росія вчергове порушує всі існуючі міжнародні та вітчизняні норми, направляє ці "гумконвої" на непідконтрольні ділянки. Достоменно про вміст цих "гумконвоїв" ми не знаємо. Наші представники здійснюють лише візуальне спостереження. Під час цього більшість автомобілів нібито провозила дитяче харчування. Але чи так це, стверджувати не можна. Загалом прослідувало 25 автомобілів. Із них 15 нібито провозили продукти харчування. Решта - автомобілі медичної та технічної допомоги, також дві легкові машини супроводження.

Інформації про те, куди їдуть автомобілі, у нас нема. Вони мають слідувати до Донецька та Луганська. Але чи доходять вони туди, чи отримують місцеві жителі допомогу, ми не знаємо. Представники міжнародних організацій ніякої участі в оформленні чи розподіленні вантажів не беруть", - повідомив Слободян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Росії на Донбас доставили партію зброї

Ця колона стала 61-ю з початку бойових дій на Донбасі. Із середини серпня 2014 року Російська Федерація в односторонньому порядку направляє вантажівки з невідомим вмістом на окуповані території Донеччини та Луганщини. "Гумконвої" перевозять озброєння і боєприпаси для бойовиків. За словами бійців АТО, після приїзду таких конвоїв щоразу зростає інтенсивність вогню з боку бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Російські "гумконвої" зайшли в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі