понеділок, 27 вересня 2021 13:29

РФ тестує на жителях ОРДЛО несертифіковану вакцину Sputnik Light

РФ тестує на жителях ОРДЛО несертифіковану вакцину Sputnik Light
Вакцина Sputnik Lite має випробовуватися на території РФ і виключно добровольцями. Фото: Reuters

На окупованих територіях Луганщини й Донеччини погіршується епідеміологічна ситуація через брак карантинних заходів.

Між окупованими територіями й РФ зняли епідеміологічні кордони. Цивільне населення вільно переміщується, розповів Gazeta.ua військовий експерт Дмитро Снєгирьов:

"У період виборів до Держдуми масово перевозили жителів ОРДЛО на території РФ. Росія має один із найвищих рівнів смертності. Також на окупованих територіях проводять масові заходи без дотримання санітарних норм - святкування міста Луганська, День шахтаря".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість жителів ОРДЛО проявили спротив виборам до Держдуми - експерт

"Міністерства охорони здоров'я" ЛНР і ДНР свідчать, що рівень смертності на цих територіях сягає від 8,5% до 10%.

"Зараз це найвищий рівень смертності у світі. Він пов'язаний не тільки з поширенням коронавірусу. На окупованих територіях випробовують російську вакцину Sputnik Light. Вона несертифікована. Ще в лютому аналітичний відділ громадської ініціативи "Права Справа" повідомляв, що на окупованих територіях завозять несертифіковану вакцину. За інформацією російського МОЗ клінічні випробування Sputnik Light мають закінчитися в грудні", - додає Снєгирьов.

Вакцину Sputnik Light мають випробовувати на території РФ і винятково добровольці. Окупаційна адміністрація примусово щеплює несертифікованою вакциною. РФ використовує жителів ОРДЛО як піддослідних.

МОЗ РФ 11 січня 2021 року видав дозвіл на клінічні випробування препарату Sputnik Light. Випробування проводить центр ім. Гамалії. Вони розпочалися 8 січня. Завершення заплановано на грудень 2021-го.

Зараз ви читаєте новину «РФ тестує на жителях ОРДЛО несертифіковану вакцину Sputnik Light». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі