вівторок, 12 червня 2018 16:55

Розповіли подробиці поданого до суду ООН меморандуму щодо Росії

Розповіли подробиці поданого до суду ООН меморандуму щодо Росії
Подробиці поданого до суду ООН позову: суд триватиме роками, каже заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль. Фото: Etcetera.media

Поданий до Міжнародного суду ООН меморандум стосовно Російської Федерації містить факти і докази, на яких ґрунтується позов проти РФ.

Розгляд справи в Гаазі триватиме кілька років, пише у себе на Facebook заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.

За її словами, в меморандумі зібрано факти, на яких ґрунтується позов України, та викладено правові аргументи.

"Правова вимога полягає в тому, що з 2014 року в країні незаконні збройні формування здійснили низку терактів, за які Росія має нести відповідальність, оскільки постачала зброю і координувала дії формувань. Крім того, в порушення законів окупації, Росія дискримінує кримських татар і українців у Криму.

Агресія Росії проти України спричиняє порушення широкого кола міжнародних правових норм. Поставки зброї незаконним збройним формуванням класифікуються як фінансування тероризму, і дискримінація українців і кримських татар у Криму - лише окремі епізоди протиправних діянь РФ", - зазначила Зеркаль.

Вона підкреслила, що меморандум складається з 29 томів і містить понад 17 500 сторінок свідчень, документів і інших доказів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Росію чекає міжнародний трибунал

Після подачі меморандуму Росія отримає право протягом трьох місяців внести свої заперечення щодо наявності юрисдикції суду ООН розглядати цю справу.

"Враховуючи існуючу практику, розгляд питання про юрисдикцію займе близько півтора року. Після чого продовжиться письмова та усна стадія розгляду справи. Загалом, все триватиме ще кілька років", - додала Зеркаль.

12 червня відбулося подання до Міжнародного суду ООН Меморандуму у справі України проти Росії.

16 січня 2017 року Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення Росії до відповідальності за підтримку тероризму на Донбасі та дискримінацію етнічних українців і кримських татар в окупованому Криму.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли подробиці поданого до суду ООН меморандуму щодо Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі