пʼятниця, 08 квітня 2022 10:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Рашисти влаштували пекельну добу на Донеччині, є загиблі й поранені

Рашисти влаштували пекельну добу на Донеччині, є загиблі й поранені
Найскладніше становище зараз у Маріуполі. Фото: "Азов"

На Донеччині росіяни продовжують обстрілювати мирне населення по всій лінії фронту.

У четвер окупанти завдали удару з гелікоптера по Вугледару, а також вдарили ракетами по Слов'янську, повідомив у Telegram 8 квітня керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

"Ситуація в області стабільно напружена. Найскладніше становище зараз у Маріуполі, де захисники міста майже півтора місяця ведуть героїчну оборону, сковуючи сили противника. Сьогодні зранку під удар потрапила Авдіївська громада - вже відомо про одну загиблу та одну поранену людину, пошкоджено щонайменше п'ять будинків", - написав він.

Внаслідок ворожих обстрілів у Слов'янську поранено людину та пошкоджено понад 10 будинків; у Вугледарі відомо про одного пораненого та багато руйнувань; у Мар'їнській громаді росіяни поранили чотирьох людей і пошкодили два будинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маріуполь у блокаді: рашисти насильно вивезли в РФ медиків і пацієнтів лікарні

"На Мар'їнському напрямку точаться бої, ситуація на фронті не змінилася. На Авдіївському напрямку росіяни за добу здійснили кілька спроб атакувати. Всі їх відбили. Також ворог намагається безуспішно атакувати на Очеретинському, Торецькому та Бахмутському напрямках", - додав Кириленко.

Тепер агресори не лише не дають виїхати цивільним з окупованої території, а й чинять перешкоди для евакуації з вільної частини Донеччини. Вчора евакуація автобусами з Вугледара здійснювалася під ворожим вогнем, а у районі Слов'янська удар крилатою ракетою тимчасово заблокував виїзд трьох евакуаційних поїздів. Ближче до півночі рух відновили. Завдяки цьому майже 4 тис. людей уже на безпечній відстані від фронту.

"Вночі російські загарбники здійснили обстріли в Очеретинській та Торецькій громадах. Попри все, у Нью-Йорку відновили газопостачання, місцева адміністрація організовує підвезення води та евакуацію населення", - підсумував Кириленко.

Підрозділи ворожих військ зосереджують зусилля на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне та встановленні контролю над містом Маріуполь.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбили сім атак ворога, знищили чотири танки, дві артилерійські системи, 10 одиниць броньованої та 11 - автомобільної техніки противника.

Українська авіація продовжує завдавати ударів по місцях скупчення військ РФ.

Зараз ви читаєте новину «Рашисти влаштували пекельну добу на Донеччині, є загиблі й поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі