пʼятниця, 07 червня 2019 16:11

Намагаються приховати переміщення забороненої техніки: окупанти "глушать" безпілотники

Намагаються приховати переміщення забороненої техніки: окупанти "глушать" безпілотники
Бойовики глушать безпілотники України та ОБСЄ. Фото : Укрінформ.

Окупанти на Донбасі придушують канали електронного керування БПЛА, щоб приховати переміщення забороненої Мінськими домовленостями військової техніки та озброєння.

"Противник здійснює радіоелектронне придушення каналів управління безпілотними літальними апаратами. Це робиться для того, аби приховати переміщення на передові позиції забороненого Мінськими домовленостями озброєння та військової техніки. При цьому противник продовжує розміщувати додаткові автоматизовані станції встановлення перешкод у районах прихованого зосередження артилерійських систем та броньованої техніки поза межами районів їх відведення", - повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на загострення на Донбасі

За словами Мотузяника, командування ЗС РФ під виглядом проведення заходів бойової підготовки у з'єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів уживає посилених заходів із підвищення їх готовності до застосування. Триває інтенсивне відпрацювання питань висування підрозділів у райони зосередження, з розгортанням пунктів управління та прийому особового складу, передає Укрінформ.

У звіті ОБСЄ повідомлялося про те, що 4 червня безпілотний літальний апарат (БПЛА) СММ дальнього радіуса дії виявив 22 реактивні системи залпового вогню (БМ-21 "Град", 122 мм) біля населеного пункту Хрустальний, поблизу Красного Луча за 56 км від Луганська.

На основі доступних СММ даних повітряного спостереження у непідконтрольних урядові України районах виявлено наявність озброєння, розміщеного за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння. 2 червня зафіксували 47 танків невстановленого типу на полігоні біля Тернового. І ще 22 танки, 18 одиниць буксируваної артилерії та 9 одиниць самохідної артилерії на полігоні поблизу Мирного.

Представник України у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма пояснив, що теза про заборону стріляти у відповідь - це його позиція, а не президента Володимира Зеленського.

Зараз ви читаєте новину «Намагаються приховати переміщення забороненої техніки: окупанти "глушать" безпілотники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі