четвер, 07 червня 2018 20:23

Путін натякнув, що на Донбасі буде боротися до останнього - політолог

Путін натякнув, що на Донбасі буде боротися до останнього - політолог
Петро Олещук: Всі ці заяви робляться не від бажання влаштовувати якісь наступи. А від бажання якомога швидше домогтися врегулювання конфлікту на своїх умовах. ФОТО: korrespondent.net

Президент РФ Володимир Путін продемонстрував, що піде з Донбасу лише на своїх умовах.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Петро Олещук, коментуючи погрози Володимира Путіна Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хочу, щоб вас охороняв владика" - мережу заполонили меми на Путіна

Під час "Прямої лінії" президент РФ пригрозив ескалацією, якщо триватимуть бойові дії на Донбасі під час Кубка світу з футболу. "Я розраховую, що нічого подібного не станеться. Але якщо це станеться, то це матиме серйозні наслідки для української державності в цілому", - сказав він.

"Підтримка для ЛНР і ДНР, про яку говорив Путін на прес-конференції, означає збереження статусу-кво. Це в першу чергу звернення до західних партнерів. Мовляв, дивіться, ми від свого не відступимо.

Нещодавно Путін озвучував заяви, які можна витлумачити як достатньо миролюбні. Смисл їх полягає у тому, що можна врегулювати питання Донбасу на основі чеченського сценарію (про це президент Росії сказав у інтерв'ю австрійському телеканалу ORF 5 червня 2018 року — Gazeta.ua). Це добрий Путін. А злий, який говорить: "Будемо підтримувати ДНР і ЛНР далі. Або приймаєте наші пропозиції та погоджуєтеся на цей самий чеченський сценарій. і ми отримуємо гарантії, що Україна не буде в НАТО і відмовляється від Криму. Або вони будуть боротися до останнього", - коментує політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмовка по Фрейду - Путін зізнався, що Росія анексувала Крим

Заяви Путіна — погроза. Тут нічого нового немає, вважає Петро Олещук.

"Вони цю техніку використовують давно. Для того, щоб зменшити для України можливості і варіанти для подальших кроків.

Не думаю, що загострення чи початок нової фази військових дій на Донбасі відповідає інтересам Росії. Після Чемпіонату можуть бути якісь провокації. Думаю, всі ці заяви робляться не від бажання влаштовувати якісь наступи. А від бажання якомога швидше домогтися врегулювання конфлікту на своїх умовах. Це швидше блеф. Якщо вони справді щось там задумали, у них немає жодних причин про це попереджати. Заяви Путіна — стандартний набір. Нічого принципово нового ми не чуємо", - підкреслив Петро Олещук.

Під час "Прямої лінії" на запитання про Третю світову війну Путін відповів словами Енштейна: "Не знаю, якими засобами вона буде вестися, але Четверта буде вестися камінням і палицями".

Зараз ви читаєте новину «Путін натякнув, що на Донбасі буде боротися до останнього - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі