понеділок, 27 березня 2023 10:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Триває найбільш інтенсивна фаза боїв за Бахмут – генерал Сирський

Триває найбільш інтенсивна фаза боїв за Бахмут – генерал Сирський
Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський знову відвідав район Бахмута. Фото: ілюстративне, t.me/s/osirskiy

Зараз триває найбільш інтенсивна фаза боїв за місто Бахмут в Донецькій області.

Ситуація там стабільно складна. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський, передає Military Media Center 27 березня.

"Ворог зазнає значних втрат в людських ресурсах, озброєнні та військовій техніці, але продовжує вести наступальні дії. Наші захисники в надважких умовах героїчно стримують ворожу навалу і не залишають ворогу шансів реалізувати свої задуми", – повідомив Сирський.

За його словами, оборона Бахмута обумовлена військовою необхідністю. Вона, каже Сирський, ґрунтується на "грамотному використанні захисних можливостей міста, зведених укріплень та обладнаних вогневих споруд".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зруйнований Росією Бахмут показали з висоти пташиного польоту

"Мужність і героїзм наших воїнів, у поєднанні з умілим використанням зброї, застосуванням маневру силами та засобами, дозволили вести оборону міста понад всі граничні терміни та прогнози", – сказав генерал.

Він запевнив, що командуванням прораховуються всі можливі варіанти розвитку подій.

"Будемо діяти адекватно до обстановки, що склалася", – запевнив воєначальник.

У повідомленні також стверджується, що командувач Сухопутних військ знову відвідав "найгарячіші точки Бахмутського напрямку".

"У районі виконання бойових завдань він оцінив обстановку та вжив низку заходів для вирішення проблемних питань, які перешкоджають ефективно виконувати бойові завдання. Командувач також прийняв ряд оперативних рішень, спрямованих на посилення наших спроможностей щодо стримування та нанесення ураження ворогу", – додали в Military Media Center.

Найзапекліші бої зараз точаться на сході. Окупанти продовжують атакувати Бахмут і Авдіївку і мають незначні успіхи на цих напрямках, Зокрема, російські війська здійснили обмежені наземні атаки на лінії Сватове-Кремінна, свідчать карти боїв від американських аналітиків.

26 березня на Бахмутському напрямку ворог обстріляв понад 20 населених пунктів. Серед них – Оріхово-Василівка, Бахмут, Часів Яр, Ступочки, Олександро-Шультине, Озарянівка, Північне та Торецьк, повідомив Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Триває найбільш інтенсивна фаза боїв за Бахмут – генерал Сирський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі