середа, 30 жовтня 2019 09:24

Пристайко розповів, коли Зеленський може зустрітись із Путіним

Пристайко розповів, коли Зеленський може зустрітись із Путіним
Президенти Росії і України можуть зустрітись до кінця листопада. Фото:ichef.bbci.co.uk

Зеленський і Путін до кінця листопада можуть зустрітись у рамках переговорів "нормандського формату".

Точну дату проведення затвердили ще не всі учасники, повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв'ю "Громадському".

"Я думаю, що Україна дотисне проведення форуму в тому форматі, якого ми хочемо. Ми сподіваємося, що це відбудеться наступного місяця", - зазначив Пристайко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія приховує від жителів Л/ДНР інформацію щодо переговорів у "нормандському форматі"

Дипломат наголосив, що зустріч переносили через технічні причини, але команда президента робить все, щоб вона відбулася.

Пристайко також прокоментував поїздку Володимира Зеленського до Золотого, де він спілкувався з місцевим населенням. На його думку, президент хотів запевнити людей, що кроки, які Україна робить у "нормандському форматі", безпечні для них.

"Ми домовилися про дві речі - "формулі Штайнмаєра" і розведенні військ. Із трьох місць ми розвели повністю в одному - у Станиці Луганській, будуємо там міст. Можете поїхати подивитися, наскільки він стає сучасним. Друге питання - ми розводимо в Золотому. Залишилося Петрівське, зараз ми починатимемо. Це всі умови, про які ми, як радники президентів, домовилися. Я не бачу інших причин для росіян не знайти часу для зустрічі", - додав він.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що є тільки дві умови для проведення "нормандського саміту" - узгодження "формули Штайнмаєра" і розведення військ на трьох ділянках на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Пристайко розповів, коли Зеленський може зустрітись із Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі