вівторок, 08 лютого 2022 20:48

Позиція України в ТКГ розчарувала Росію - Гармаш

Позиція України в ТКГ розчарувала Росію - Гармаш
Україна в ТКГ не давала письмових відповідей на документи представників окупантів. Фото: Facebook

Сьогодні на засіданнях робочих підгруп Тристоронньої контактної групи Україна не давала письмових відповідей на документи представників окупаційної влади окремих районів Донецької та Луганської областей.

Їхні заяви зобов'язання Києва дати письмові відповіді не відповідають дійсності, написав у Facebook представника окупованого Донецька в українській делегації Сергій Гармаш.

Представники окупантів направили ОБСЄ заяву про те, що на останній нормандській зустрічі політичних радників голова ОП Андрій Єрмак нібито дав зобов'язання, що українська сторона буде письмово відповідати на пропозиції ОРДЛО.

"Сьогодні відбулося засідання політичної робочої групи ТКГ. Ніяких письмових відповідей на документи ОРДЛО Україна не давала", - зазначив Гармаш.

Він підкреслив, що російський представник наполягав на тому, що Єрмак обіцяв реагувати на всі пропозиції щодо врегулювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОРДЛО стверджують, що Єрмак в Парижі пообіцяв розглянути їхні пропозиції — ЗМІ

"Так ми і реагуємо. Ми готові обговорювати всі пропозиції, які знаходяться в роботі ТКГ. Але домовленості про письмову форму таких реакцій - немає і не було. Загалом, Москва розчарована. Подивимося, що буде завтра на засіданні ТКГ", - додав він.

Розглядаючи в Тристоронній контакній групі "документи" "представників" окупованих районів Донецької і Луганської областей Україна визнає їх стороною конфлікту і назад дороги не буде. Про це сказав учасник української делегації у ТКГ, журналіст Сергій Гармаш.

Зараз ви читаєте новину «Позиція України в ТКГ розчарувала Росію - Гармаш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі