середа, 07 грудня 2022 08:50

Спецтема: Війна Росії проти України

"Потужно збільшується кількість мертвих окупантів" – Гайдай про деокупацію Луганщини

"Потужно збільшується кількість мертвих окупантів" – Гайдай про деокупацію Луганщини
Свіжомобілізовані росіяни не можуть користуватися ані зброєю, ані технікою. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Визволення кожного метра Луганщини дається Збройним силам України вкрай важко. Росіяни підвезли багато резервів, як у вигляді особового складу, так і техніки.

В атаки в росіян йдуть, переважно, ув'язнені та свіжомобілізовані. Про деокупацію регіону розповів 7 грудня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі Національного марафону, передає Gazeta.ua.

"Уже цього тижня наші лікарі почнуть виїжджати у звільнені населені пункти аби надавати медичну допомогу населенню. Жителі деокупованих населених пунктів забезпечені гуманітарними наборами. Ми щодня вмовляємо людей виїхати. Водночас із Луганщини росіяни депортують дітей, зокрема, підлітків до Чечні для так званого "патріотичного виховання", – ідеться у повідомленні.

Свіжомобілізовані росіяни не можуть користуватися ані зброєю, ані технікою.

"Вони потужно збільшують кількість загиблих окупантів", – додав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті: свіжі карти боїв

Ворожі війська продовжують обороняти свої позиції на лінії Сватове – Кремінна, де ЗСУ атакує. Тим часом у районі Бахмута на Донеччині загарбники мають поступове просування і ведуть наступ. Невеликі російські штурмові групи чисельністю 15–20 осіб намагаються прорватися вглиб українських позицій.

Окупанти продовжують примусово вивозити українських дітей із окупованих територій Донецької та Луганської областей до Росії під приводом лікування.

Зараз ви читаєте новину «"Потужно збільшується кількість мертвих окупантів" – Гайдай про деокупацію Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі