четвер, 19 травня 2022 14:42

Спецтема: Війна Росії проти України

"Потужність випущених снарядів більша за атомну бомбу" - Маріуполь порівняли із Хіросімою

Росіяни більше двох місяців безперервно обстрілювали Маріуполь з гаубиць, танків, кораблів та авіації.

Ймовірно, використовували і протибункерні авіабомби ФАБ-1000 та ФАБ-3000. Про це заявив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

"Потужність випущених по місту снарядів в тротиловому еквіваленті більша за атомну бомбу, яку скинули на Хіросіму", - зазначив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія заявила про вихід з Азовсталі понад 1700 українських військових

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко наголосив, що окупанти лякають світ зброєю масового ураження, але фактично в Маріуполі вони вже влаштували масове знищення мирного населення.

"Російська армія скоїла злочин проти людства. Це факт. Це найбільший геноцид в Європі з часів Другой світової. Ми оцінюємо кількість жертв мінімально в 20 тисяч осіб. Але фіксація все нових братських могил говорить, що ця оцінка не остаточна", – зазначив мер.

Автор: t.me/mariupolrada
  Потужність випущених по місту снарядів в тротиловому еквіваленті більша за атомну бомбу, яку скинули на Хіросіму
Потужність випущених по місту снарядів в тротиловому еквіваленті більша за атомну бомбу, яку скинули на Хіросіму
Американський Інститут вивчення війни заявив, що окупаційна влада Росії оголосила про плани знищити металургійний завод "Азовсталь" і перетворити Маріуполь на місто-курорт. Росії не потрібне ще одне курортне місто на Чорному морі. Потрібна така тверда валюта, яку згенерував завод "Азовсталь".
Зараз ви читаєте новину «"Потужність випущених снарядів більша за атомну бомбу" - Маріуполь порівняли із Хіросімою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі