понеділок, 22 травня 2017 16:01

Порошенко посмертно нагородив 23-річного бійця

Порошенко посмертно нагородив 23-річного бійця
Сергія Мокренка нагороджено орденом "За мужність" ІІ ступеня

Президент Петро Порошенко нагородив 129 українських військовослужбовців Збройних сил України. Серед нагороджених 20 загиблих захисників, ще 109 - поранені.

Відповідний указ глава держави підписав 22 травня, повідомили у Міноборони.

Переважна більшість нагороджених військових виконували завдання на маріупольському напрямку, а також біля Зайцевого й Авдіївки, в районі Донецького аеропорту.

Орденом "За мужність" другого ступеня нагороджено солдата Богдана Музику. 33-річний захисник 2013 року брав активну участь у Революції гідності, а в серпні 2014-го пішов добровольцем захищати Україну проти російської агресії на Донбасі. Брав участь у визволенні та обороні Новосвітлівки, Трьохізбенки. В травні 2015 року поблизу населеного пункту Золоте під час виконання бойового завдання в складі групи потрапив під ворожий обстріл. До останнього не залишав поле бою, власноруч знищив ворожого кулеметника. Завдяки його професіоналізму були розміновані підходи до Тарамчука, Славного, Березового Донецької областях. Неодноразово під обстрілом ворожої артилерії та танків встановлював протитанкове мінне загородження, щоб не допустити прориву броньованої техніки противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чекаємо наказу про наступ" - боєць про ситуацію біля Донецького аеропорту

2 березня 2017 року Богдан Музика у складі групи з восьми осіб виконував завдання. У результаті спрацювання протипіхотної міни військовий, який рухався попереду групи, отримав осколкове поранення обох ніг, множинні осколкові поранення та тяжке мінно-вибухове поранення. Нині він проходить лікування у Київському військовому шпиталі. Солдат Богдан Музика зберіг життя семи військовослужбовцям зведеної групи.

Також орденом "За мужність" другого ступеня посмертно нагородили солдата Сергія Мокренка. 23-річний військовий з перервами протягом вересня 2016 року - лютого 2017-го перебував на службі в зоні АТО. 28 лютого чергував на позиції батальйону поблизу Луганського. Під час чергування розпочався щільний ворожий обстріл з мінометів. Унаслідок вибуху однієї з мін Сергій Мокренко отримав несумісні з життям поранення. Завдяки проявленим мужності та героїзму солдата, його група виконала поставлене завдання.

У квітні президент нагородив захисників Авдіївки, Маріуполя та Світлодарської дуги.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко посмертно нагородив 23-річного бійця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі